Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Sara Waktel om att vara tillbaka efter skadan: "Extremt kul - jag har väntat och längtat"

9 oktober 2020 22:03
Dam

Hon fick sin fjolårssäsong förstörd på grund av en korsbandsskada. Sju månader senare är hon nu tillbaka på innebandyplanen och ska hjälpa FBC Kalmarsund att nå toppen av Allsvenskan Södra och en plats till Svenska Superligan.


Hur kul är det att vara tillbaka på en innebandyplan igen?

"Extremt kul! Jag har väntat och längtat efter detta sen november och det är en väldigt lång tid för en idrottmänniska som är van med att vara på plan större delen av året, så det är som sagt väldigt roligt att jag äntligen är där igen."

Hur har den långa rehaben gått?

"Den har gått bra måste jag säga. När jag haltade av planen i Växjö så sa jag till mig själv att oavsett vad för skada det var så skulle jag bli bäst på att rehaba, och nu när jag är spelklar och så gott som färdig med rehaben ungefär två månader tidigare än jag tänkt så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med min rehab. I och med att jag fick vänta på operationstid så blev det som två perioder av rehab, en innan operation och en efter operation. Där och då var det svårt att se och förstå att den träning jag gjorde i första perioden skulle ge resultat efter operationen, men jag tror det är mycket av orsaken till att jag klarat detta på 7 månader."

Hur håller man uppe motivationen under en så lång rehabperiod?

"Det gör man inte. När jag började inse att denna skada kommer ta tid att ta sig tillbaka ifrån så bestämde jag att det är okej att jag har dåliga dagar. Dagar då jag inte alls är sugen på att återigen sätta mig på cykeln och träna. När dessa dagar kom så slutade det dock oftast med att jag vände ilskan, orättvisan och sorgen till motivation att ta mig till träningen och göra mina övningar. En annan sak jag bestämde tidigt var att jag skulle vara med laget så mycket som möjligt. När laget tränade så tränade även jag. Genom att vara närvarande på träningarna så ofta det gick så kände jag mig fortfarande som en del av laget och det fick mig motiverad att ta mig tillbaka till planen."

Hur jobbigt är det att stå vid sidan av planen när ens lagkamrater spelar?

"Det är väldigt jobbigt, måste jag säga. I början var jag mest arg och ledsen och tyckte synd om mig själv och min situation, men när jag såg att det gick framåt i min rehab så övergick ilskan till ett sug att spela. Man vill ju så gärna vara med och bidra så jag har försökt att vara med laget på alla träningar och även matcher. Det har fått mig att känna mig viktig och fortsatt som en i laget även fast jag inte spelat."

Kommer du in med en extra revanschlust till denna säsongen?

"Ja, det skulle jag säga att jag gör. Jag har ju inte varit med på plan och vunnit sedan början av november så suget av att vara med och vinna en seriematch har ju byggts upp mer och mer under tidens gång. Sedan har det ju inte riktigt gått som vi velat de senaste säsongerna så det bidrar också till att revanschlusten är större än någonsin."

Vad har ni i laget för målsättning med säsongen?

"Våra förväntningar är att vara i toppen när säsongen är slut och därmed fightas om en plats till SSL. Vi har varit där förut men nu är det dags att äntligen få avsluta säsongen med tårar av glädje."

I senaste matchen blev det delad pott hemma mot IBK Göteborg, hur sammanfattar du den matchen?

"En avvaktande match från två lag som hade bra koll på varandra. Vi slarvar två gånger och då straffar dom oss. Vi rycker upp oss i tredje och kniper en välförtjänt poäng."

Hur går tankarna inför matchen imorgon mot Lindome IBK?

"Riktigt laddade inför säsongens första trepoängare. Ett Lindome som det har hänt en del sen förra året men vi har fullt fokus på vårt spel och vet vad vi ska göra för att åka från Göteborg som vinnare."