Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 2 matcher
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match

FBC mot psykisk ohälsa

FBC Kalmarsund tillsammans med Inte Ensam Aldrig Glömd

Många lider av psykisk ohälsa och mörkertalet är stort. Att prata om psykisk ohälsa kan vara tufft och svårt eftersom det finns en stor tabu kring ämnet. Vi i FBC Kalmarsund vill att det ska vara lika lätt att prata om psykisk ohälsa och prestationsångest som det är att prata om vilken fysisk skada som helst.

Vi har därför tillsammans med Erik Grönberg, grundare av initiativet Inte Ensam Aldrig Glömd, startat olika projekt för att belysa ämnet och för att vi ska bli bättre på att våga prata och våga fråga. Vi vill att våra elitspelare ska agera förebilder för våra ungdomar så att fler vågar prata öppet om psykisk ohälsa.

Eriks egna ord om ämnet:

“Att prata om sexuella övergrepp eller psykisk ohälsa kan kännas både läskigt och skrämmande. Men att dela sin historia med någon kan vara ett steg för att må bättre. Du äger din historia och du har all rätt att berätta den. Här delar vi med oss av råd till dig som just nu bär på en hemlighet ensam. Kom ihåg – det är aldrig för sent att berätta.” “Om du misstänker att en person i din närhet inte mår bra, kan det vara bra att fråga hur personen mår. Kanske får du ett svar, kanske inte. Oavsett vilket svar du får kan en enkel fråga vara startskottet på ett livsavgörande steg för personen som du ställt den till. Lyssna, visa respekt och förklara att du finns där – du kan rädda liv.”