Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher

FBC mot psykisk ohälsa

FBC Kalmarsund tillsammans med Inte Ensam Aldrig Glömd

Många lider av psykisk ohälsa och mörkertalet är stort. Att prata om psykisk ohälsa kan vara tufft och svårt eftersom det finns en stor tabu kring ämnet. Vi i FBC Kalmarsund vill att det ska vara lika lätt att prata om psykisk ohälsa och prestationsångest som det är att prata om vilken fysisk skada som helst.

Vi har därför tillsammans med Erik Grönberg, grundare av initiativet Inte Ensam Aldrig Glömd, startat olika projekt för att belysa ämnet och för att vi ska bli bättre på att våga prata och våga fråga. Vi vill att våra elitspelare ska agera förebilder för våra ungdomar så att fler vågar prata öppet om psykisk ohälsa.

Eriks egna ord om ämnet:

“Att prata om sexuella övergrepp eller psykisk ohälsa kan kännas både läskigt och skrämmande. Men att dela sin historia med någon kan vara ett steg för att må bättre. Du äger din historia och du har all rätt att berätta den. Här delar vi med oss av råd till dig som just nu bär på en hemlighet ensam. Kom ihåg – det är aldrig för sent att berätta.” “Om du misstänker att en person i din närhet inte mår bra, kan det vara bra att fråga hur personen mår. Kanske får du ett svar, kanske inte. Oavsett vilket svar du får kan en enkel fråga vara startskottet på ett livsavgörande steg för personen som du ställt den till. Lyssna, visa respekt och förklara att du finns där – du kan rädda liv.”