Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Josefin Nyberg klar för FBC Kalmarsund

3 maj 2020 18:30
dam

Josefin Nyberg har Färjestadens IBK som moderklubb, men gjorde senast en match där under säsongen 2009/10. Efter att ha haft uppehåll återvände hon till innebandyn och SSG IF för tre år sen, och efter tre säsonger på Öland förstärker forwarden nu FBC Kalmarsund till kommande säsong.


Förra säsongen gjorde Nyberg 17 mål och 17 assist på säsongens 16 matcher i division 1.

"Jag har fortfarande drivkraften och målmedvetenheten att satsa ordentligt och jag ser möjligheterna till att kunna göra detta med förutsättningarna som finns i FBC Kalmarsund. Det känns jättebra!"

Allsvenskan blir ett kliv uppåt i seriesystemet, från där hon har spelat senaste åren.

"Målet är först och främst att spela till mig en plats på startfemmorna. Jag hoppas kunna bidra med rutin, ytterligare en vinnarskalle och glädje med en SSL-plats i sikte för lagets del."

"Jag är en spelfördelare som vill ha mycket boll. Min styrka ligger i speluppfattningen och hungern att vilja avgöra matcher", avslutar hon när hon ska beskriva sig själv som spelare.

Adam Kallenberg, elitkommittén:

"Josefin har lång erfarenhet från innebandy på elitnivå, där hon konsekvent levererar poäng i form av både mål och assist. Det är en lurig spelartyp med bra blick för spelet, som kommer att fortsätta producera poäng, men kommer även med sin rutin och vinnarmentalitet bidra med att driva laget framåt"