Torsdag
04 Apr 1 match

Tung förlust på hemmaplan

28 mars 2024 21:20

En stark andra period av bortalaget avgjorde den fjärde matchen i kvartsfinalserien mellan Kalmarsund och Växjö.

Svenska Superligan Herr Kvartsfinal 4:7 FBC Kalmarsund – Växjö IBK Resultat: 1-8 (1-1, 0-5, 0-2) Målskyttar Kalmarsund: William Alvarmo Publik: 1343

Det var ett högt tempo under de första minutrarna av den fjärde kvartsfinalen mellan Kalmarsund och Växjö. Ett fullsatt SBB bjöd på bra stämning från både klackar och sittplats. Redan efter några sekunder får Växjö matchens första läge som räddas av Axel Adebrink, som även startade den fjärde matchen i serien då Bending fortsatt är borta. Efter räddningen tar Kalmarsund över bollinnehavet och skapar flera farliga målchanser. Matchen övergår efter det till att bli jämnare och båda lagen skapar lägen i omställningsspelet. Likt den tredje kvartsfinalmatchen så täcker Kalmarsund bort de avslut som Växjö skjuter och kan tillslut kontra in 1-0 genom William Alvarmo, som blir fint framspelad av Martin Rönnklint. Bortalaget gör samtidigt ett målvaktsbyte. Växjös målvakt fick en smäll mot huvudet minutrarna före målet och spelade fram till 1-0 målet, men valde alltså att kliva av efter det. Växjö kvitterar till 1-1 tätt inpå Kalmarsunds ledningsmål och perioden slutar 1-1.

Den andra perioden inleder Kalmarsund starkare och tar flertalet avslut som täcks bort under den första minuten. Trots det tar det bara en och en halv minut innan Växjös Manuel Maurer trycker in 1-2 till gästerna. Efter åtta spelade minuter i den andra perioden så står Adebrink för en viktig räddning när han räddar bollen på mållinjen och därmed ser till att Växjö inte kopplar grepp om matchen. Minutrarna efter är det nära igen för Växjö, men Adebrink kliver fram igen och matchen har samtdigt övergått i att bli svängigare då båda lagen får kontra fram och tillbaka på varandra under några minuter. 14.35 in i perioden utnyttjar Växjö detta och gör 1-3. Växjö tar över matchen i slutet av perioden och ökar på sin ledning till 1-4 när det återstår två minuter kvar av perioden. 30 sekunder senare utökar Växjö till 1-5. När det återstår 40 sekunder av perioden gör Växjö 1-6. Den andra perioden slutar 0-5 till gästerna.

Några minuter in i den tredje perioden blir Haglund nerdragen i friläge och får med sig en straff. Kim Nilsson klev fram för att ta straffen, men Växjös målvakt hann få upp en hand och rädda bollen i sista sekund. När åtta minuter är spelade kliver Adebrink fram igen när Växjö lyckas spela fram sig till ett friläge. Halvvägs in i perioden ökar Växjö på sin ledning till 1-7. Med åtta minuter kvar gör Kalmarsund ett försök att reducera genom att plocka ut Adebrink och ersätta honom med en utespelare. Haglund är nära på att få in en reducering när han skjuter ett skott i stolpen. När det återstår ungefär fem minuter av perioden tar Kalmarsund timeout. 16.21 gör Växjö 1-8 i öppen kasse. Kalmarsund skapar tryck i 6 mot 5, men Växjö täcker avslut efter avslut och matchen slutar 1-8.