Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Christoffer Suominen om sin nya tjänst i föreningen

4 januari 2022 16:00
dam

Den 1 januari tillträdde Christoffer sin tjänst i föreningen som både innefattar delat ansvar för föreningens elitlag på damsidan tillsammans med Viktor Sheffield och sportsligt ansvarig på ungdomssidan. Läs Christoffers tankar om sin återkomst till FBC Kalmarsund här.


Hur känns det att ha tillträtt?

– Det är jätteinspirerande och motiverande att komma till en förening som har tagit enorma kliv sedan jag var här sist, både verksamhetsmässigt och organisatorisk.

Du kommer från en framgångsrik sejour i Umeå, varför kändes det rätt att återvända till Kalmarsund nu?

– Vi har nyss fått tillökning i familjen. Hela den biten att vara närmare familj och vänner har gjort att vi har sneglat hemåt och det kändes naturligt av den anledningen. Samtidigt har vi avklarat många av de målen som var utsatta när jag kom till Umeå för två år sedan. Det kändes naturligt att lämna damlaget efter guldet efter ifjol. Men det fanns en stark vilja att vara kvar och arbeta med herrsidan från dem, vilket jag har gjort. När den här möjligheten dök upp var det ett enklt beslut att komma hem. Det finns sportsliga utmaningar kring damerna, och framtidsmöjligheter med både herr och dam som jag ser fram emot.

Vilka erfarenheter tar du med dig från Umeå?

– Proffesionalitetet och elitmässigheten där uppifrån är något som jag vill ta med mig till Kalmarsund. Förmågan av att se potential, se människor att växa och skapa en kultur att vilja ta kliv framåt. Jag ta med mig erfarenheter kring träning, säsong och förberedelser. Sedan tar jag med mig ett driv att vilja vinna.

Du ansluter till ett lag med en stark höst bakom sig och höga målsättningar för våren, vad vill du bidra med?

– Jättekul att det har gått bra, det är ett lag som synkar väldigt bra. Det finns alltid detaljer i spelet och förberedelser att skruva på. Jag vill framförallt hjälpa till med att förbereda spelarna för nästa steg, och ta kliv för att vara redo för SSL. Sedan hoppas jag förstås kunna tillföra saker kring det taktiska och beteenden på planen i matchsituationer.

Det blir ett samarbete med Viktor Sheffield på bänken, vad kommer ingå i din roll?

– Vi kommer att jobba tight ihop. Det är viktigt att vi synkar som ledarteam allihopa och kan driva varandra framåt. Vi kommer att ha huvudansvar för olika delar av spelet. Men vi är många i ledarteamet som ska göra detta tillsammans.

Du kommer även vara sportsligt ansvarig på ungdomssidan, hur ser du på den delen av jobbet?

– Det ska bli otroligt roligt. Jag har jobbat mycket med ungdomssidan i andra föreningar och tar med mig erfarenheter från det. Jag ser mycket utvecklingspotential i Kalmarsund. Det ska bli välddigt givande att få se lagen ta sig in i verksamheten och ta kliv framåt i utvecklingen.

Vad har du för förväntningar på dig själv, laget och tjänsten i stort?

– Jag förväntar mig att utvecklas med likasinnande människor som vill framåt. Själv hoppas jag kunna inspirera ledare och spelare, samt vara en faktor till att spelare tar kliv. Jag vill göra ett avtryck på många håll.