Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Christoffer Suominen om sin nya tjänst i föreningen

4 januari 2022 16:00
dam

Den 1 januari tillträdde Christoffer sin tjänst i föreningen som både innefattar delat ansvar för föreningens elitlag på damsidan tillsammans med Viktor Sheffield och sportsligt ansvarig på ungdomssidan. Läs Christoffers tankar om sin återkomst till FBC Kalmarsund här.


Hur känns det att ha tillträtt?

– Det är jätteinspirerande och motiverande att komma till en förening som har tagit enorma kliv sedan jag var här sist, både verksamhetsmässigt och organisatorisk.

Du kommer från en framgångsrik sejour i Umeå, varför kändes det rätt att återvända till Kalmarsund nu?

– Vi har nyss fått tillökning i familjen. Hela den biten att vara närmare familj och vänner har gjort att vi har sneglat hemåt och det kändes naturligt av den anledningen. Samtidigt har vi avklarat många av de målen som var utsatta när jag kom till Umeå för två år sedan. Det kändes naturligt att lämna damlaget efter guldet efter ifjol. Men det fanns en stark vilja att vara kvar och arbeta med herrsidan från dem, vilket jag har gjort. När den här möjligheten dök upp var det ett enklt beslut att komma hem. Det finns sportsliga utmaningar kring damerna, och framtidsmöjligheter med både herr och dam som jag ser fram emot.

Vilka erfarenheter tar du med dig från Umeå?

– Proffesionalitetet och elitmässigheten där uppifrån är något som jag vill ta med mig till Kalmarsund. Förmågan av att se potential, se människor att växa och skapa en kultur att vilja ta kliv framåt. Jag ta med mig erfarenheter kring träning, säsong och förberedelser. Sedan tar jag med mig ett driv att vilja vinna.

Du ansluter till ett lag med en stark höst bakom sig och höga målsättningar för våren, vad vill du bidra med?

– Jättekul att det har gått bra, det är ett lag som synkar väldigt bra. Det finns alltid detaljer i spelet och förberedelser att skruva på. Jag vill framförallt hjälpa till med att förbereda spelarna för nästa steg, och ta kliv för att vara redo för SSL. Sedan hoppas jag förstås kunna tillföra saker kring det taktiska och beteenden på planen i matchsituationer.

Det blir ett samarbete med Viktor Sheffield på bänken, vad kommer ingå i din roll?

– Vi kommer att jobba tight ihop. Det är viktigt att vi synkar som ledarteam allihopa och kan driva varandra framåt. Vi kommer att ha huvudansvar för olika delar av spelet. Men vi är många i ledarteamet som ska göra detta tillsammans.

Du kommer även vara sportsligt ansvarig på ungdomssidan, hur ser du på den delen av jobbet?

– Det ska bli otroligt roligt. Jag har jobbat mycket med ungdomssidan i andra föreningar och tar med mig erfarenheter från det. Jag ser mycket utvecklingspotential i Kalmarsund. Det ska bli välddigt givande att få se lagen ta sig in i verksamheten och ta kliv framåt i utvecklingen.

Vad har du för förväntningar på dig själv, laget och tjänsten i stort?

– Jag förväntar mig att utvecklas med likasinnande människor som vill framåt. Själv hoppas jag kunna inspirera ledare och spelare, samt vara en faktor till att spelare tar kliv. Jag vill göra ett avtryck på många håll.