Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Lettisk landslagsmålvakt klar för FBC Kalmarsund

2 maj 2024 16:55
HERR

Pontus Zarins har skrivit på och är klar för FBC Kalmarsund.


Tidigare har Johan Palmqvist presenterats som nyförvärv till Kalmarsund från Karlstad. Nu står det klart att lagkamraten Pontus Zarins hänger med Palmqvist till FBC Kalmarsund, där Landslagsmålvakten ska ersätta Kalle Bending mellan stolparna.

Pontus hade en enastående debutsäsong i SSL med Karlstad där han kom tvåa i den officiella målvaktsligan med 81,2 i räddningsprocent. Zarins blev även nominerad till årets rookie i SSL. På meritlistan finns också Lettlands landslag.

Viktor Sheffield:

— En viktig pusselbit är på plats så det är väldigt glädjande att vi nu kan presentera Pontus Zarins. Pontus är en målvakt med stort lugn och mycket trygghet i sitt spel, som älskar att tävla och utmana sig själv. Han kommer från en väldigt stark säsong där han var den enskilt största faktorn till att Karlstad sånär klarade sig kvar i SSL, hans räddningsprocent under säsongen talade sitt tydliga språk.

Pontus Zarins:

— Det känns väldigt bra att vara klar för Kalmarsund - känner att jag fått ett väldigt proffsigt intryck när vi var nere och besökte klubben. Det känns som det görs en spännande satsning i klubben och det finns goda förutsättningar för att lyfta mitt spel några nivåer till. Jag ser mycket fram emot att få spela inför publiken i SBB arena samt spela slutspelsmatcher och slåss om medaljerna.

Fakta Pontus Zarins:

Tidigare klubb: Karlstad IBF

Moderklubb: Raby IBK

Född: 1998-07-24

Position: Målvakt

Pontus kommer att spela i tröja nummer 95.

Välkommen till FBC Kalmarsund Pontus Zarins.