28 Mar 1 match

Säsongens första trea inkasserad borta mot Lindome

10 oktober 2020 15:57
dam

I den tredje omgången av allsvenskan södra kom den första trepoängaren för FBC Kalmarsund när Lindome IBK besegrades med 3-4 på bortaplan under lördagen.

Lindome tog kommandot i matchen och gjorde 1-0 efter drygt fem minuter i Almåshallen, men innan första perioden var över hade Sundet vänt och tagit ledningen med 1-2. Emelie Rosenqvist gjorde det första målet när hon assisterades av Evelina Petersson - assisten var hennes första poäng i FBC-tröjan.

Det andra målet gjordes av Emma Andersson. Målet skulle bli det första av tre för Andersson denna match, då hon i den andra perioden gjorde både 1-3 och 1-4.

I slutet av den andra perioden gjorde Lindome både 2-4 och 3-4 - men den sista perioden blev mållös och FBC Kalmarsund kom ifrån matchen med alla tre poäng.

Wilma Holmberg startade för tredje matchen i rad i mål och hade fina 88.5 i räddningsprocent. Emelie Rosenqvist gjorde förutom sitt mål två assist och är därmed tvåa i poängligan efter 3+4 efter tre omgångar.

Nästa match spelas kommande helg på hemmaplan i KIFAB Arena, lördag den 17/10 klockan 16:00 mot Pixbo Wallenstam IBF. Denna säsong sänder vi alla hemmamatcher på innebandy.tv.