28 Mar 1 match

Förlust på hemmaplan efter stark upphämtning i sista perioden

26 mars 2022 18:40
herr

FC Helsingborg förlängde matchserien inför dryga 1400 personer på läktarna. En stark upphämtning av FBC Kalmarsund i den tredje perioden räckte inte utan slutresultatet blev 5-6.

Kvarsfinal 5

FBC Kalmarsund - FC Helsingborg

5-6 (0-2, 1-4, 4-0)

3-2 i matcher till Kalmarsund

Målskyttar Kalmarsund: Jesper Lindström 2, Tim Andersson-Carlsson, Kim Nilsson, Kevin Björkström

Det vankades publikfest i KIFAB Arena när det var dags för den femte matchen i kvartsfinalserien. Senast var det FBC Kalmarsund som drog det längsta strået och skaffade sig tre matchboll i serien. Det var en svängig inledning och det dröjde inte länge innan publik bjöds på ett mål. Linus Bergström kunde stöta in en retur till 0-1 för gästerna efter att Kalle Bending gjort en jätterädding. Matchen fortsatte i samma höga tempo och FBC ägde bollen i stora delar av perioden. Men Helsingborg var samlat i försvaret och även effektiva i kontringsspelet som skulle ge frukt. Jonathan Nilsson fick bollen på kanten efter slarv av hemmalaget och placerade in 0-2 bortre. 0-2 stod sig perioden ut.

Den andra perioden inleddes, likt den första, med spelövertag Kalmarsund. Men bortalaget var fortsatt diciplinerade och effektiva. Efter 10.46 kom 0-3 och 0-4 kom strax därefter. I samband med 0-4 valde tränare Viktor Gustafsson att ta time-out för att väcka laget. Time-outen gav direkt effekt när Jesper Lindström tillslut fick hål på Jonathan Edling. Gästerna skulle dock fortsätta göra mål på allt och gjorde både 1-5 och 1-6 innan pausvilan.

Till den tredje perioden bytte hemmalaget målvakt och Thomas Crona fick chansen för första gången detta slutspel. Fortsatt stort tryck mot Helsingborgsmålet och efter 5.01 kom reduceringen för FBC. Tim Andersson-Carlsson kom ur en tilltrasslad situation och stänkte dit 2-6. När Kim Nilsson tre minuter senare gjorde 3-6 hade Kalmarsund vittring. Kevin Björkström fortsatte jakten på kvittering när han petade in Kevin Haglunds retur. Även 5-6 reducering kom med fem minuter kvar att spela och det väntade en rafflande avslutning i KIFAB Arena. Men närmare än så kom inte Kalmarsund och Helsingborg tar hem match 5 och förlänger serien med minst en match.

Nästa match spelas på tisdag den 29 mars i Helsingborg Arena.