Dubbla vinster i Linköping i helgen

13 januari 2020 15:00
dam

Efter ett speluppehåll sedan innan jul drog allsvenskan igång igen när FBC Kalmarsund åkte till Linköping för en dubbelhelg på bortaplan - och helgen slutade med två segrar och sex poäng.

På lördagseftermiddagen spelades helgens första match när motståndet hette IBF Linköping - ett lag som ligger näst sist i allsvenskan västra med 4 segrar på 14 matcher efter helgens matcher. Matchen startade långt ifrån optimalt när hemmalaget tog ledningen efter 24 sekunder - men innan perioden var över hade FBC vänt genom mål från Emelie Rosenqvist och Rebecka Johansson. I andra perioden gjorde Johansson två ytterligare mål och fullbordade sitt hattrick och står nu på totalt 14 gjorda mål denna säsong. Matchen slutade 6-3 efter att hemmalaget försökt komma ikapp men inte kommit närmare än 5-3 i slutet av sista perioden. Målskyttar: Rebecka Joahansson 3, Emelie Rosenqvist 2, Emma Andersson

Söndagens match spelades även den i Folkungahallen - och motståndet var Linköping IBK, som gör sin andra säsong i allsvenskan efter att tidigare ha varit uppe i Svenska Superligan. Även denna match fick Kalmarsund en dålig start när Linköping gjorde matchens första mål efter två minuter - men det skulle också bli deras enda mål i denna match. FBC vann mittperioden efter två mål av Isabela Aravena och ett av Hilma Liebgott. Efter att Emma Andersson fastställt slutresultatet till 4-1 var helgens andra seger ett faktum och FBC Kalmarsund fortsätter jaga en kvalplats till SSL. Med 8 matcher kvar att spela är 28 poäng inspelade, 6 poäng bakom både Lund och Lindome som har de två kvalplatserna just nu. Målskyttar: Isabel Aravena 2, Hilma Liebgott, Emma Andersson

Nästa match spelas 25/1 hemma i Kifab Arena mot Fröjered. Dagen efter är det hemmamatch mot Lockerud Mariestad. Biljetter bokar du här!