Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Amanda Nilsson klar för FBC Kalmarsund

3 maj 2019 12:00

Amanda Nilsson född 2001 lyfts upp i Kalmarsunds Elit-verksamhet. Helt i linje med föreningens ambitioner att få fram egna produkter. Nilsson har under dåvarande säsongen tränat och spelat enstaka matcher med A-laget.


Assisterande tränare Fredrik Andersson om Amanda: Amanda Nilsson visade tidigt under fjolårets försäsong både på träning och träningsmatcherna att hon skulle vara med och slåss om en plats i A-truppen. Amanda är oerhört löpstark och helt orädd. Trots sin längd så tvekar hon inte att gå in i duellspelet.

Under hösten valde vi att lyfta upp Amanda i A-truppen där hon har under säsongen spelat med elit, JAS samt har hon haft dubbellicens med div 1 laget. Detta har gjort att Amanda har utvecklas väldigt mycket under denna period.

Vi hoppas att Amanda utvecklas ännu mer under kommande säsong och det ska bli oerhört intressant att följa hennes utveckling. Det är jättebra när vi kan plocka upp egna talanger upp i elit verksamheten. Detta visar att hårt jobb lönar sig och att man hela tiden visar att man vill detta vilket Amanda har gjort avslutar Andersson.

För två säsonger sedan påbörjade vi ett nytt arbete tillsammans med ledningen i FBC Kalmarsund Ungdom som bygger på att utveckla och får fram fler spelare från våra egna led. Amanda har haft under säsongen fantastisk utveckling och nu är det dags för henne att ta en plats i damlaget, helt i linje med våra ambitioner och målbild säger André Piechowicz.

Vi hälsar Amanda välkommen till A-laget.