Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Simon Nilsson gör comeback som spelare

15 september 2022 08:40

Simon Nilsson kommer finnas tillgänglig som spelare fram till VM-uppehållet i november. Samtidigt går Adam Kallenberg in i ledarstaben.


Simon Nilsson har använts flitigt som spelare under herrlaget träningar under de senaste veckorna. För bara en vecka sedan fick han göra tillfällig comeback i Svenska Cupen när laget ställdes mot Visby i ett dubbelmöte. Nu står det klart att Nilsson kommer att finnas med i spelartruppen fram till VM-uppehållet. Därmed lämnar han sin roll som assisterande tränare. Sportchef Adam Kallenberg kommer istället stötta huvudtränare Viktor Gustavsson och ledarstaben, också fram till VM-uppehållet.

"När vi nu hamnade i ett läge där vi såg ett behov av att utöka spelartruppen föll det sig naturligt att jag och de sportsligt ansvariga ställde frågan till Simon. Han känner laget väl och vi vet vad vi får i Simon både som spelare och som lagkamrat. Jag kommer givetvis sakna honom i ledarrummet men det kommer han gottgöra med sitt spel på planen" säger Viktor Gustavsson om att ha tillbaka Simon Nilsson på planen.

"Precis som i Simons fall så föll den här lösningen med Adam sig naturlig. Vi vet var vi har varandra och han känner laget väl. Vi pratar redan innebandy flera timmar om dagen och mer kommer det bli nu när vi ska leda laget tillsammans" säger Gustavsson.

Den hårdskjutande backen kommer att finnas tillgänglig för spel från seriepremiären mot Växjö och fram till VM-uppehållet. Nilsson känner också att övergången från assisterande tränare till spelare föll sig naturlig.

"Jag har egentligen varit med regelbundet som spelare på träningarna från augusti fram till nu, och de senaste två-tre veckorna har jag varit mer spelare än assisterande tränare. Jag kommer att köra på fram till VM så får vi göra en ny utvärdering då." säger Nilsson om comebacken.

Välkommen tillbaka som spelare, Simon Nilsson!