Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher

Simon Nilsson gör comeback som spelare

15 september 2022 08:40

Simon Nilsson kommer finnas tillgänglig som spelare fram till VM-uppehållet i november. Samtidigt går Adam Kallenberg in i ledarstaben.


Simon Nilsson har använts flitigt som spelare under herrlaget träningar under de senaste veckorna. För bara en vecka sedan fick han göra tillfällig comeback i Svenska Cupen när laget ställdes mot Visby i ett dubbelmöte. Nu står det klart att Nilsson kommer att finnas med i spelartruppen fram till VM-uppehållet. Därmed lämnar han sin roll som assisterande tränare. Sportchef Adam Kallenberg kommer istället stötta huvudtränare Viktor Gustavsson och ledarstaben, också fram till VM-uppehållet.

"När vi nu hamnade i ett läge där vi såg ett behov av att utöka spelartruppen föll det sig naturligt att jag och de sportsligt ansvariga ställde frågan till Simon. Han känner laget väl och vi vet vad vi får i Simon både som spelare och som lagkamrat. Jag kommer givetvis sakna honom i ledarrummet men det kommer han gottgöra med sitt spel på planen" säger Viktor Gustavsson om att ha tillbaka Simon Nilsson på planen.

"Precis som i Simons fall så föll den här lösningen med Adam sig naturlig. Vi vet var vi har varandra och han känner laget väl. Vi pratar redan innebandy flera timmar om dagen och mer kommer det bli nu när vi ska leda laget tillsammans" säger Gustavsson.

Den hårdskjutande backen kommer att finnas tillgänglig för spel från seriepremiären mot Växjö och fram till VM-uppehållet. Nilsson känner också att övergången från assisterande tränare till spelare föll sig naturlig.

"Jag har egentligen varit med regelbundet som spelare på träningarna från augusti fram till nu, och de senaste två-tre veckorna har jag varit mer spelare än assisterande tränare. Jag kommer att köra på fram till VM så får vi göra en ny utvärdering då." säger Nilsson om comebacken.

Välkommen tillbaka som spelare, Simon Nilsson!