Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Mullsjö
MUL

Suddenvinst i hemmapremiären mot Mullsjö AIS

11 oktober 2020 20:22
Herr

På lördagseftermiddagen hade herrarna sin hemmapremiär och det var Mullsjö som stod för motståndet. FBC lyckades komma ikapp i den tredje perioden och sedan ta extrapoängen i förlängningen.


Period 1

Matchen rivstartar direkt från FBC som skapar tre, fyra lägen på de 20 första sekunderna. Man märker att det är två förmodade topplag som ställs mot varandra då tempot är furiöst. Mullsjö åker på en utvisning efter 1.30 in i matchen och FBC får ställa sitt så ofta effektiva powerplay på planen direkt, dock utan resultat den här gången. Det är två lag som gillar att spela med mycket fart på både boll och fötter, samtidigt som man inte drar sig för att smälla på varandra när man möts i sarghörnen. 6.19 in i den första perioden får Anton Nilsson ett jätteläge i slottet men blir upphakad och ytterligare två minuter av numerärt överläge väntar för kalmarsund. Direkt på frislaget sätter Kim Nilsson bollen i ribban och ytterligare bara sekunder senare har man ett skott som smiter utanför den bortre stolpen. Mullsjö gör ett jättejobb i boxplay och täcker en fyra-femton skott innan de bli fulltaliga och direkt kommer i kontring med fyra Mullsjöspelare mot en Kalmarsundsspelare. Men Kalle Bending, som är tillbaka i målet efter sin skada, gör en bra räddning på skottet som kommer.

Tid 9:43 får Kifab Arena se säsongens första mål signerat Tim Nyander, där han driver upp bollen längs högerkanten och med backhand lobbar den över Mullsjömålvakten. Bara 30 sekunder efter limmar Kalle Bending ett skott och i samma aktion skickar den i djupet till en fri Kim Nilsson som på Tim Nyander maner (om det nu finns något sådant) lobbar in den till 2-0 till hemmalaget. Det tar ytterligare några byten innan även Mullsjö ska göra mål i denna matchen. Då när FBC har inne sin så ofta framgångsrika man-man femma. Denna gången lyckas faktiskt Mullsjö spela sig ur deras press och reducera till 2-1 efter en fin upprullning. Efter femton minuters spel ska bortalaget även kvittera. Även denna gång i en kontring och 2-2 är ett faktum. FBC visar moral och reser sig direkt när Mullsjös backar slavar med bollen och Kim Nilsson kan göra sitt andra mål för dagen. 3-2 efter 15:38.

Bara minuten senare blir det en dubbelutvisning när Kevin Haglund och Leo Olsson bestämmer sig för att ha ett kramkalas framför Mullsjös mål och lagen ska spela fyra mot fyra. I denna spelform trivs tydligen Kalmarsunds Tobias Lindström då han väljer att vända bort en pressande Mullsjöanfallare bakom eget mål, springa med bollen hela vägen bakom motståndarnas mål och hitta jubileumsmannen Marcus Johansson som stänker dit 4-2 och gör mål i sin 200:e match i Svenska Superligan. Grattis ”Guldet”! Efter detta blir det inga fler mål i den första perioden och densamma slutar med lite härligt gurgel på planen innan båda lagen går in för periodpaus.

Period 2

Mullsjö är laget som startar den andra perioden bäst. Högre bolltempo och mer bollinnehav gör att Kalmarsund nästan enbart får jobba lågt i försvarsspelet de första fem minuterna. Bortalagets kvalitetshöjning i spelet resulterar också i en reducering när det Jesper Sankell slår en löjligt bra flippmacka genom hela Kalmarsundsförsvaret som Kim Ganevik rakar in. Ett mål som nästan är omöjligt att försvara sig mot. Efter det jämnar matchen ut sig en aning och FBC kommer bättre in i matchen än de första fem minutern.

Men det är fortsatt mycket boll för Mullsjös del och det är bortalaget som skapar mest. Men något som fortfarande är sig likt från den första perioden är intensiteten och känslorna i matchen, vilket ofta indikerar mycket slarv och hårda närkamper. Det ska dröja till 15:04 i den andra perioden innan vi får se nästa mål i matchen och det gjort av bortalaget efter slarv av FBC:s backar. Att Mullsjö kvitterar till 4-4 i matchen, efter den andraperioden de gör, är inte orättvist på något sätt. Perioden slutar även med detta resultat och att skottstatistiken för perioden 2-10 säger väl det mesta om matchbilden.

Period 3

Det syns direkt att FBC inte var nöjda med sin prestation i den andra perioden då laget kommer ut med samma inställning som vi såg i början av matchen. Kalmarsund radar upp målchanser i uppställt spel, kommer i frilägen och skjuter utifrån. 4:26 från Kalmarsund straff som tyvärr missas, när den alltid så säkra Kim Nilsson väljer att gå backhand och placerar den i stolpen. 30 sekunder efter lyckas Mullsjö spela sig ur Kalmarsunds höga press och i ett friläge placerar bortalagets Leo Olsson in bollen och Mullsjö leder för första gången i matchen. Ställning 4-5.

Bytet efter åker FBC på en utvisning men löser det efterföljande numerära underläget genom att till stora delar kontrollera bollen. Matchtempot och intensiteten skruvas upp ytterligare i takt med att den sista perioden och matchen ska avgöras. Kalmarsund pressar på för en kvittering medans Mullsjö i sin tur pressar på för att utöka sin ledning. Detta gör matchen till en otroligt svängig och rolig historia. Men det ska bli det förstnämnda av lagen som lyckas. Efter ett par chansbollar genom mullsjöförsvaret kastar Tim Nyander in bollen framför mål där Kim Nilsson står och styr in bollen med skaftet på klubban till 5-5. Kvitterat i matchen med tre minuter kvar att spela. Bara 30 sekunder efter åker FBC på en utvisning. Men som tidigare i matchen så är boxen och Kalle Bending i kassen solida och släpper inte in något mål den här gången heller. Detta gör att efter full tid så är det oavgjort och då väntar Sudden.

Förlängning

Kalmarsund rider i förlängningsperioden på den sena kvitteringen samt det avklarade numerära underläget i slutet på den tredje perioden. Båda lagen har chanser att göra mål men det är FBC som är det hetare laget och på tydligast sätt går för segern. Avgörandet kommer när Kim Nilsson kan servera Tobias Lindström framför mål som på volley slår in bollen så att extrapoängen stannar i Kalmar och på östkusten.

Viktor Gustavsson om matchen:

”Vi kommer ut riktigt heta i den första perioden. Mullsjö har ett par tre spelvändningar på oss, i övrigt tycker jag vi äger den första perioden ganska duktigt. Vi kunde gjort betydligt fler mål, men fyra på en period får vi vara nöjda med i det läget. Mullsjö kommer ut som ett bättre lag i den andra perioden medans vi kommer ut som ett lite tvekande lag. Tillskillnad från den första perioden när vi verkligen går för det, blir vi tveksamma med och utan boll. Vi tillåter Mullsjö att trycka ner oss så som vi gjorde med dem i första perioden. Vi känns redo när vi går ut inför den tredje perioden. Trots att vi får lite käftsmällar i form av frislag och utvisningar emot oss är vi starka som grupp och lyfter oss vilket mynnar ut i att vi är det laget som i förlängningen och de sista tio minuterna vill vinna matchen mest. Jag vill även passa på att hylla vårat boxplay som är fantastiska idag och ger oss chansen att vända matchen och i slutändan vinna den.”

Nästa match för herrarna är den 25:e oktober när man åker upp till Umeå för att möta IBK Dalen. Matchen ses som valigt på Sportexpressen samt Barometern.