Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Storvreta
STO

Tung förlust mot Storvreta

15 januari 2022 18:29
herr

FBC Kalmarsund föll hemma mot Storvreta i KIFAB Arena. Efter två jämna perioder kunde ett effektivare bortalag kliva ifrån i slutet och vinna med 2-7.


FBC Kalmarsund - Storvreta IBK

2-7 (0-1, 2-2, 0-4)

Målskyttar Kalmarsund: Filip Langer, Kim Nilsson

Lördagen bjöd på ett nytt tungviktsmöte i KIFAB Arena, och efter förra veckans förlust mot serieledande Mullsjö så var det ett Kalmarsund som var i behov av poäng i den jämna tabellen. Inledningsvis var det två lag som ville ta tag i taktpinnen och hålla i bollen, utan att lyckas särskilt bra. Men bortalaget Storvreta tog för sig allt mer och var lite hetare när de väl tappade bollen. Första perioden bjöd på få målchanser men Storvreta flyttade upp allt högre på Kalmarsunds planhalva vilket till slut resulterade i ett ledningsmål. Tobias Gustafsson, som nyligen utsetts till världens bästa innebandyspelare, hittade fram med en diagonalpass till Victor Andersson som rakade in 0-1 bakom Kalle Bending.

Mer än så hände inte i den första perioden, men den andra skulle bli desto mer händelserik. Kalmarsund klev ut som ett klart bättre lag än vad de tidigare visat. Efter att ha skapat några inledande chanser så var det Filip Langer som kvitterade, när han behöll kylan och rullade in 1-1 under målvakten. Kim Nilsson som var tillbaka efter en tids frånvaro gjorde kort därefter 2-1, och Kalmarsund hade vänt matchen 6.13 in i den andra perioden. Jan Bürki var framspelare till båda hemmalagets mål.

Storvreta skulle dock snabbt resa sig igen, och det tog bara en dryg minut från 2-1 innan Robin Nilsberth kvitterade till 2-2. Precis som i den första perioden så arbetade sig bortalaget in i matchen och skapade fler och fler chanser ju längre den andra perioden pågick. Innan 15 minuter hade gått så tog de återigen ledningen när Tobias Gustafsson denna gång agerade målskytt. Kalmarsund fick möjligheten att kvittera när man tilldömdes ett straffslag. Tim Andersson Carlsson, som väntar på sitt första mål för Kalmarsund i SSL tog hand om straffen men kunde inte överlista Viktor Klintsten i Storvretas mål.

Kalmarsund jobbade hårt för en kvittering men den tredje perioden speglade resten av matchen och hemmalaget hade svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. Istället kunde Storvreta ta vara på en kontring och utöka till 2-4 genom Filip Eriksson. Kalmarsund valde att med fyra minuter kvar ta en time-out, och tog direkt efter det ut målvakten. Men det ville sig inte för hemmalaget som släppte in både 2-5 och 2-6 i tom bur och chanserna till poäng försvann därmed. Storvreta lyckades även göra 2-7 på ett friläge i matchens sista minut, vilket blev slutresultatet.

Kalmarsund placerar sig i och med de senaste två förlusterna på en sjunde plats i SSL. Laget får chansen att revanschera sig den 23 januari när man möter FC Helsingborg på bortaplan.