KAL

Kalmarsund ett steg närmare SSL

23 mars 2022 21:15
dam

FBC Kalmarsund vann även det andra mötet mot Västerås IBS och går därmed vidare till den andra kvalomgången efter 2-0 i matcher. Nu väntar ett möte mot IBK Göteborg med en plats i SSL på spel.

Kval till SSL - match 2

Västerås IBS - FBC Kalmarsund

2-7 (0-3, 1-3, 1-1)

2-0 i matcher till Kalmarsund (som går vidare till nästa kvalomgång)

Målskyttar Kalmarsund: Ida Samuelsson 3, Ellen Gunnarsson, Matilda Abramsson, Matilda Sjödin, Sara Waktel

Kalmarsund reste till Västerås med möjlighet att kunna stänga serien och gå vidare till Play Off 2 där redan seriekonkurrenten IBK Göteborg väntar. Med en bra första period kopplade Kalmarsund tidigt grepp om matchen. Lagets bästa målskytt i grundserien, Ida Samuelsson, lyckades inte göra mål i första mötet men redan i första perioden av matchen hade hon gjort två. Även Matilda Abramsson hittade sig in i målprotokollet och ledningen var 0-3.

Kalmarsund fortsatte trots ledning och bortaplan att trumma på och gjorde både 4-0 och 5-0 i den andra perioden, genom Matilda Sjödin och Sara Waktel. Västerås reducerade till 1-5 i numerärt överläge men Ida Samuelsson svarade med att fullborda sitt hattrick innan den andra perioden var slut. Tredje perioden slutade 1-1 där Kalmarsunds mål gjordes av Ellen Gunnarsson, och matchen slutade 2-7.

Med 2-0 i matcher är Kalmarsund vidare till den avgörande kvalomgången där IBK Göteborg väntar i ett nytt möte i bäst av tre matcher. Göteborg slutade på en andra plats i Allsvenskan Södra, bakom Kalmarsund. I serien vann Kalmarsund övertygande båda mötena lagen emellan, men Göteborg kommer även dem från två raka segrar i första kvalomgången och har nu chans att få revansch på Kalmarsund. Datum för mötena är ännu inte spikade, men klart är att båda lagen nu endast är två segrar ifrån spel i SSL nästa säsong.