VÄX

Bendings mål (!?) räckte inte hela vägen

16 november 2023 10:00
herr

Ett jämnt Smålandsderby skulle sluta med en förlust för Kalmarsund. Däremot satt det avgörande målet långt inne, och istället är det nog Kalle Bending som fick kvällens största rubriker.

Svenska Superligan Herr

Omgång 9

FBC Kalmarsund – Växjö IBK

Resultat: 3-4 e.öt. (2-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Målskyttar Kalmarsund: Självmål (Kalle Bending), Filip Nilsson, Filip Forman

Publik: 1213

Smålandsderbyt hinner bara dra igång innan de första smällarna delas ut, och derbykänslorna märks av direkt. Efter fem minuter in i första perioden uppstod en något ovanlig situation då Kalle Bending kastar in bollen i Växjös mål från sitt egna målområde. Utkastet får en liten touch från bortalagets målvakt och noteras som självmål, men det var nog ingen i SBB Arena som missade att Bending var anledningen till målet. Gästerna studsar snabbt tillbaka, och bara drygt en minut senare kvitterar Växjö. Halvvägs in i matchen tar Kalmarsund återigen ledningen. Denna gång genom Filip Nilsson, assisterad av Linus Malmström. Efter ledningsmålet tar Kalmarsund kontroll över matchen, men 18.35 in i perioden lyckas Växjö ändå kvittera och 2-2 står sig perioden ut.

Andra perioden inleder bortalaget starkare, men Bending ser till att bortalaget inte går upp i ledning. Perioden inleds också med ett betydligt lägre tempo än i första perioden. 12.18 in i andra perioden bjuder Filip Forman och Kevin Haglund på ett riktigt fint samspel och ser till att göra 3-2. Målet står Filip Forman för och Kevin Haglund står för assisten. När ungefär två minuter återstår av perioden ådrar sig Kalmarsund en utvisning. Växjö utnyttjar det och kvitterar till 3-3 i periodens sista minut.

Tredje perioden inleds ganska händelselös och fortsätter så över halva perioden. Likaläget märks av på både tempot och bollinnehavet. Inget av lagen tar några större risker utan håller istället i bollen och tar få avslut. Perioden blir chansfattig och slutar 0-0. Efter ordinarie tid står det 3-3, och matchen går till övertid. 1.25 in i övertiden gör Växjö mål och tar med sig extrapoängen tillbaka till Växjö.

På fredag spelar damerna hemmamatch på Öland i Ölands Bank Center mot Åkersberga. Herrarnas nästa match när mot regerande svenska mästarna Storvreta nästa lördag. Biljetter köper ni här!