FCH

Fördel Kalmarsund efter stor dramatik

17 mars 2022 21:00
herr

FBC Kalmarsund vann kvartsfinal 1 mot FC Helsingborg. Men det krävdes en förlängning där Kevin Haglund klev fram och avgjorde matchen som slutade 4-3. Redan på lördag spelas kvartsfinal 2 i Helsingborg Arena.

Kvarsfinal 1

FBC Kalmarsund - FC Helsingborg

4-3 e.f (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

1-0 i matcher till FBC Kalmarsund

Målskyttar Kalmarsund: Tobias Lindström, Filip Langer, Kevin Björkström, Kevin Haglund

En spännande slutomgång i grundserien resulterade i en tredjeplats i tabellen för FBC Kalmarsund och valet av kvartsfinalmotståndare föll på FC Helsingborg. I grundserien vann Kalmarsund båda mötena, med 5-3 hemma i KIFAB Arena och 4-7 på bortaplan. Men Helsingborg har avslutat serien starkt och slutade endast tre poäng efter Kalmarsund, vilket bäddar för en jämn och intensiv serie. I och med hemmaplansfördelen spelades första mötet i KIFAB Arena och det märktes tidigt att det nu var slutspel. Första perioden innehöll ett högt tempo och en del slarv från båda lagen som tydde på lite slutspelsnerver. Som förväntat ville Kalmarsund kontrollera handlingarna med mycket boll, samtidigt som Helsingborg skapade farliga omställningar åt andra hållet. Kalmarsund skulle ta ledningen, och det var hemmalagets poängkung Jesper Lindström som hittade en öppnande passning genom försvaret till Tobias Lindström som satte dit 1-0 efter 18.23.

Tidigt i andra perioden visade sig slutspelskänslorna allt mer. Efter några stökiga situationer framför båda målen beslutade sig domarna för att tilldela lagen varsin utvisning. I spel fyra mot fyra så utnyttjade Filip Langer de utökade ytorna och placerade in bollen vid bortre stolpen med ett kraftfullt dragskott. Ett mål som betydde 2-0 efter 4.32 av den andra perioden. Innan halva matchen var spelad skulle Helsingborg hitta nätet för första gången i kvartsfinalserien. Daniel Johnsson hittade en löst liggande boll, vände om och tryckte dit reducering till 2-1. Efter en incident på mittplan fick Kevin Haglund sätta sig två minuter för en utvisning och Helsingborg fick matchens första numerära överläge. Bortalaget kom till flera avslut men Kalle Bending visade att han håller hög SSL-nivå och stod för flera trygga ingripanden. Ställningen 2-1 stod sig inför den sista perioden.

Det blev en högintensiv inledningen av tredje perioden där båda lagen smällde på. Något som domarna inte tyckte om och båda lagen fick spela i numerärt överläge under de inledande minuterna. Men båda lagen hade gjort sin hemläxa och förhindrade mål i den spelformen. När matchen stod och vägde var det Kalmarsund som gjorde det viktiga målet till 3-1. Anton Nilsson avslutade direkt från kanten och Kevin Björkström kunde vaket kunde styra in hans låga avslut. Med drygt fem minuter kvar behövde Helsingborg något extra för att hålla liv i matchen. Något extra var precis vad man fick från Daniel Johnssons klubba när han zorrade in reduceringen till 3-2 för hans andra mål i matchen. Det tog inte mer än minuten innan bortalaget även gjorde 3-3 på en styrning från Max Wahlgren. 4.38 kvar av matchen och helt jämnt.

Båda lagen skulle skapa en chans att avgöra innan periodens slut men Kalle Bending och Jonathan Edling stod rätt placerade och kvartsfinal 1 gick till förlängning. Med mycket på spel bjöd förlängningen på ett avvaktande spel där båda lagen vårdade bollen när de hade den i sin ägo. I slutändan var det Kalmarsund som vågade mest vilket lönade sig. Kevin Haglund fick bollen efter ett fint förarbete av Filip Langer och kunde sedvanligt trycka sig in framför målet, tillräckligt långt för att runda Edling och sätta dit avgörande 4-3. 1-0 i kvartsfinalserien till FBC Kalmarsund, men det finns inte mycket tid till att fira för redan på lördag spelas kvartsfinal 2 i Helsingborg Arena klockan 15.00.