Åtta spelare med på listan över hetaste sportprofilerna i södra länet
Publicerad: 2024-01-05
FBC
Baromtern har listat de 50 hetaste sportprofilerna för södra länet under år 2022 och på den listan hittar vi åtta spelare från FBC Kalmarsund.

Plats 46 Dominika Buczek "FBC-damerna har haft en kämpig SSL-höst. Trots det har det polska nyförvärvet Buczek imponerat med sin snabbhet och fina klubbteknik. En spelare som på egen hand bryter mönster och kan avgöra matcher. Kan hon få med sig medspelarna kan det bli riktigt bra."

Plats 41 Kevin Björkström "Det är mycket skador, ganska många verbala utspel och stor plats i debatten. Men mellan varven också stort innebandyspel av ”Björken”. Den 34-årige veteranen är fortfarande en av FBC Kalmarsunds viktigaste spelare. Har snackat om att sluta – men förlängde nyligen avtalet ytterligare två år."

Plats 33 Filip Forman "Comebacken i FBC-tröjan har varit riktigt stark för tjecken som växt ut till en nyckelspelare. Betydligt mer komplett än när han kom på lån under pandemisäsongen. Forman måste dessutom leverera i ett FBC som varit turbulent under stora delar av året. Det har han gjort."

Plats 26 Linus Malmström "FBC Kalmarsund har sökt en sniper som kan axla Marcus Johanssons mantel. Det blev högerskytten Linus Malmström från Helsingborg som fick förtroendet. Landslagsmannen har direkt visat att han kommer leverera många poäng också i sin nya miljö. Dessutom en profil utanför sargen."

Plats 18 Kevin Haglund "Han sticker ut på alla sätt. Producerar poäng i SSL, spelar i landslaget och är en kille som gärna hörs mycket vid sidan av. Under årets säsong har han dock stuckit ut en del åt ”fel” håll med en tung avstängning. Kan Haglund bör tvätta bort sina utbrott kan både han och FBC vinna på det."

Plats 13 Kim Nilsson "Tvåa förra året och vinnare året innan, men i år tar Kim Nilsson ett rejält kliv neråt. Anledningen är förstås att 35-åringen har brottats med mycket skador. Den pågående säsongen har han fått nästan helt förstörd efter en operation. Hoppas kunna återkomma i full form efter nyår vilket kan behövas för ett skakat FBC."

Plats 7 Moa Tschöp "Tredje säsongen i FBC är hon inne på nu. Med sin rutin och sin skicklighet har hon sett till att Kalmarsund inte bara tog sig till SSL utan också tog sig direkt till slutspel. Har varit skadedrabbad under hösten 2023, men togs trots det ut i VM-truppen där hon var med om att vinna sitt sjätte guld. En innebandylegendar."

Plats 4 Anton Nilsson "När FBC Kalmarsund blivit mer och mer en främlingslegion med spelare utifrån har Anton Nilsson fortsatt att vara det lokala kittet. Som lagkapten driver han dessutom laget. En hybridspelare med brett register. Under 2023 har han också fått chansen att debutera i a-landslaget."

Text refererat från: Jörgen Ström på Barometern.