Tjeckisk landslagsspelare klar för FBC Kalmarsund
Publicerad: 2024-02-14
Dam
FBC Kalmarsund har gjort klart med den tjeckiska poängmaskinen Michaela Kubečková över de två kommande säsongerna.

Michaela Kubečková är klar för FBC Kalmarsund och kommer att ansluta till nästa säsong. Hon kommer närmast från 1. SC Vítkovice i den tjeckiska högsta ligan, där hon under den pågående säsongen hittills har noterats för 40 poäng, fördelat på 28 mål och 12 assist. Kubečková representerade även Tjeckien under VM i Singapore förra året där det slutade med en brons-medalj.

Kubečková fick erfarenhet av SSL-spel under säsongen 20/21 när den tjeckiska ligan stängdes ner på grund av covid. Under den perioden spelade hon 9 matcher i SSL med Pixbo IBK

Huvudtränare Viktor Sheffield tycker att det är spännande och tror att Kubečková är en viktig del för att utmana toppen i ssl.

— Otroligt spännande värvning att vi lyckats knyta Michaela till oss. En center/forward med stor internationell rutin. Michaela har ett härligt driv och ansvarskänsla för sin egen utveckling och kommer vara en viktig del framåt i vår satsning att utmana topp4-lagen i SSL. I Michaela får vi en spelare med flera offensiva hot i sin repertoar där spelförståelsen och förmågan att sätta sina medspelare i poängprotokollet sticker ut. Jag är väldigt glad att Michaela väljer FBC Kalmarsund. Det visar att vi har en miljö där toppspelare vet att de får förutsättningar för att fortsätta sin utveckling som elitspelare.

André Piechowicz är mycket nöjd med värvningen.

— Är otroligt glad att vi lyckats landa värvningen av Michaela. Detta skulle inte gått utan det fina samarbetet mellan den sportsliga ledningen och tränarna.

Michaela kommer bidra med rutin trots sin unga ålder och kommer vara ett offensivt hot. Den typen av spelare vi behöver spetsa med för att i framtiden vara ett topplag i SSL.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund Michaela Kubečková!

Fakta Michaela Kubečková:

Tidigare klubb: 1. SC Vítkovice

Moderklubb: 1. SC Vítkovice

Född: 2002-01-16

Position: Forward

Fattning: Vänster

Bejto Demiri