Malin Andersson och FBC Kalmarsund skriver nytt kontrakt
Publicerad: 2020-07-23
dam
Malin Andersson har de tre senaste säsongerna varit lagkapten i FBC Kalmarsund och har gjort närmare 200 matcher i föreningen. Nu har hon skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. "Jag känner mig inte färdig än", säger hon om att fortsätta satsningen mot SSL.

"Det finns fortfarande mycket att utveckla i mitt spel och det finns inget lag jag hellre gör det i än i FBC Kalmarsund. Dessutom blev förra säsongen väldigt konstig och lite turbulent med tränarbyte, en serie som inte kunde slutföras och en tabellplacering som inte var den vi ville, vilket gör att jag känner mig revanschsugen"

Med ett litet undantag för säsongen 2011/12 har Malin Andersson spelat i FBC Kalmarsund sedan starten 2011.

"Jag är givetvis väldigt glad och stolt över min roll, FBC är ju det närmsta jag kan komma min moderklubb och att vara lagkapten är en stor ära. Jag försöker genom min roll vara en god förebild, göra mitt yttersta varje träning och match och försöker få alla andra att göra detsamma."

"För att nå SSL kommer det krävas att vi gör allt bättre än förra säsongen. En väl genomförd försäsong, träningar som alltid håller hög nivå och att vi vinner matcher även fast vi inte spelar bra."

"Jag vill fortsätta utvecklas, jag har mycket att jobba på i mitt spel, främst offensivt. För lagets del finns det också mycket att utveckla och flera i laget har tagit kliv redan nu under försäsongen. Det ser spännande ut inför säsongen och jag hoppas att det kommer fortsätta så", säger hon om förväntningarna på nästa säsong.

Adam Kallenberg i FBC Kalmarsunds elitkommitté är belåten över faktumet att lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt.

"En oerhörd betydelsefull underskrift är äntligen på plats. Malin har varit med under många år och vet verkligen vad som krävs för att vinna matcher med stort M. Hennes roll blir än mer viktig i och med den ”nystart” Kalmarsund gör inför den kommande säsongen. Med Malin får vi behålla en naturlig och positiv kravställare som är viktig för att gruppen gemensamt skall ta sig framåt mot nya framgångar."

Kommunikationsansvarig Albin Skur