U19-meriterad målvakt förstärker truppen
Publicerad: 2023-11-24
dam
Den före detta Craftstaden och U19-målvakten Ida Karlsson ansluter till målvaktssidan i damlaget.

Under flera säsonger har Ida, född 2003, varit en av Allsvenskans bästa målvakter, men valde inför säsongen att satsa på studier vilket resulterade i ett uppehåll från innebandyn. Nu gör hon en comeback för att hjälpa FBC Kalmarsund, som har drabbats av skadeproblem.

Patrik Klockare Bäck är nöjd med att ha knutit till sig en ersättare på så kort varsel.

— När den tråkiga skadan på Thea Ekholt uppstod, ställdes frågan till Ida om hon kunde tänka sig att hjälpa till. Vi är självklart jätteglada att ha hittat en lösning med henne där hon kommer att ansluta till truppen om cirka en vecka och vara fullt med och tillgänglig för träning och spel under december och januari månad, till att börja med.

Ida Karlsson säger så här om att ansluta till Kalmarsund:

— Det känns jättekul att få komma tillbaka till innebandyn och spännande att göra comebacken just i SSL. Med bara några enstaka träningar på SSL-nivå kommer det bli intressant och roligt att testa på det på riktigt. Trots att jag har tagit en paus från innebandyn den här säsongen för att satsa på studier är jag väldigt tacksam för att FBC kontaktade mig i deras situation och tror på min kompetens. Jag ser fram emot att lära känna laget och bidra med min energi och mitt spel.

Kommentar från huvudtränare Viktor Sheffield:

— Väldigt kul, spännande och tacksamt att det kunde lösa sig så snabbt med Ida när Thea olyckligtvis skadade sig. Ida kommer att komplettera Melanie jättebra. Hon är fortfarande ung men har redan stor rutin från allsvenskt spel i Craftstaden och även från U19-landslaget. Det känns väldigt bra att Ida kommer ner snabbt till Kalmar och hinner vara med några veckors träning under VM-uppehållet innan serien återstartar.

Varmt välkommen till Sundet, Ida!

Mattiece Cortez Myllyperkiö