Succén Kalmarsund Floorball Cup skall bli ännu större
Publicerad: 2024-02-28
Nu tar vi sats mot nya mål. Vi går mot den 3:e upplagan av succéturneringen Kalmarsund Floorball Cup, och nu siktar vi mot 200 deltagande lag.

Den stora nyheten för i år blir att vi kommer spela i Hatstore Arena!

Det tror vi kommer ta turneringen till ytterligare en nivå. Området i och runt Hatstore kommer fungera som ett nav för hela turneringen med bland annat en innebandybutik inne i arenan och möjligheter för partners att marknadsföra sig på ett bra sätt.

Betyget för turneringen har varit strålande och trots lite bistra tider så är trycket på anmälningar till turneringen större än någonsin. Vi hoppas kunna växa både nationellt och även internationellt där deltagandet från främst tjeckiska lag har varit stort. Till denna upplaga räknar vi med 50 tjeckiska lag, men vi är även i kontakt med lag från bland annat Finland, Lettland och Slovakien om att komma meddelar Patrik Klockare Bäck från cupkommittén.

Turneringen som spelas i Kalmar och Öland under Kristi Himmelsfärdhelgen varje år lockade ifjol 2500 deltagare + medföljande familjer, har på kort tid vuxit fram som ett av de största årligen återkommande arrangemangen. Enligt Destination Kalmar så omsatte turneringen ca 10–12 miljoner ifjol i det lokala näringslivet i Kalmar vilket en ökning med ca 50 lag kommer höja den siffran markant. Vi använder oss av i princip alla hotell, stugbyar och ett antal skolor för att lösa boende och bespisning för deltagarna.

Just de fina förutsättningarna med hallar och närheten till dessa gör att turneringen står sig högt, om inte högst i konkurrensen bland andra turneringar i landet. Till i år kommer vi jobba på att utöka möjligheterna till aktiviteter utanför spelandet för att än mer visa upp Kalmar och Öland från sin bästa sida under helgen.

Det som för 3 år sedan lyftes fram som en del av nya marknader i föreningen, där då cupkommittén lade ribban ganska högt med att sikta på 100 deltagande lag första säsongen har nu på 3 år alltså fördubblats.

Turneringen har blivit en jätteapparat och skulle aldrig kunna genomföras utan den fantastiska hjälp vi får från våra samarbetspartners, och alla ideella krafter i form av spelare, ledare, eventpersonal och föräldrar till våra ungdomar i föreningen.

Läs mer om cupen på kalmarsundfloorballcup.com