PIX

Kalmarsund nollade i första kvartsfinalen

17 mars 2023 07:00
herr

I den första kvartsfinalen mellan Kalmarsund och Pixbo Wallenstam var det bortalaget Pixbo som drog det längsta strået. Kalmarsund hade inte mycket att sätta emot och lyckades heller inte spräcka nollan.

Svenska Superligan Herr — SM-slutspel

Kvartsfinal 1:7

FBC Kalmarsund - Pixbo Wallenstam IBK

0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Publik: 802

Första kvartsfinalomgången i SSL är igång och två taggade lag kliver ut till första perioden. Chanser skapas åt vardera håll under periodens inledande minuter. Kalle Bending och Pixbomålvakten Jon Hedlund bjuder båda två på flera fina räddningar. Efter 7.37 in i perioden tilldöms Pixbo en straff, men Kalle Bending är säker mellan stolparna och räddar straffen. 15.12 in i första perioden spräcker Pixbo nollan och tar ledningen i matchen. Kalmarsund skapar tryck mot Pixbo under sista minuterna, men första perioden slutar trots det 0-1.

Kalmarsund kliver ut starkt i andra perioden och inleder direkt med att skapa press på Pixbo. Minuterna därpå är chansfattiga och båda lagen drar ner på tempot en aning, vilket bidrar till att det inte skapas några farliga chanser för tillfället. Efter 13 spelade minuter spelar Kevin Haglund fram till en fri Jesper Lindström, men Lindström skjuter tätt utanför. Strax därefter ådrar sig Pixbo en utvisning, som Kalmarsund inte lyckas utnyttja. Med fyra minuter kvar att spela i andra perioden står Kalle Bending för en magnifik räddning. Minuten därpå får Kevin Haglund ett friläge och avslutar i stolpen. Spelet vänder och 17.34 in i den andra perioden gör Pixbo mål och ökar på sin ledning till 0-2. Pixbo gör 0-3 med 45 sekunder kvar att spela i den andra perioden och det blir även resultatet efter två spelade perioder.

Tredje perioden inleds med en hel del avbrott i spelet. Pixbo drar ner på tempot och verkar bara vilja spela av matchen genom att hålla i boll på egen planhalva. Kalmarsund lyckas trots detta skapa några vassa lägen, men Jon Hedlund i Pixbomålet står för flera räddningar. 11.38 in i matchens sista period gör Pixbo 0-4. Matchen hettar till och med fem minuter kvar att spela så drar en spelare från varsitt lag på sig en utvisning efter gruff. Spelet öppnar upp sig och med fyra minuter kvar att spela plockar Kalmarsund ut målvakten för första gången. Kalmarsund skapar några målchanser, men Pixbo står emot och matchen slutar 4-0 till Pixbo.