STO

Förlust mot Storvreta trots en stark upphämtning i tredje perioden

1 mars 2023 22:30
HERR

Kalmarsund fick se sig besegrade mot Storvreta under onsdagskvällen. Under matchens tio sista minuter gjorde man tre mål på en minut, men Storvreta var det starkare laget och gick tillslut vinnande ur striden.

Svenska Superligan Herr

Omgång 24

FBC Kalmarsund - Storvreta IBK

4-8 (0-2, 1-1, 3-5)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund, Anton Nilsson, Marcus Johansson, Filip Langer

Publik: 804

Anton Nilsson, som bara minuter innan kritat på ett nytt tvåårskontrakt, inledde matchen med att ostört få avsluta från slottet men Måns Parsjö i Storvretas mål var med på noterna. Kalmarsund fortsatte att dominera spelet och skapade flera bra målchanser under matchens första fem minuter. 5.26 in i perioden ådrog sig Storvreta en utvisning, men hemmalaget fick inte hål på gästerna under dessa två minuter. Efter 10.10 gjorde Storvreta matchens första mål. Kalmarsund fortsatte dock vara det lag som skapade flest chanser. 15.28 in i perioden spelade lagen 4 mot 4, vilket också resulterade i att bortalaget utökade till 0-2.

Andra perioden hann knappt dra igång innan Kevin Haglund klev fram och reducerade till 1-2, framspelad av Marcus Johansson. Efter 4.41 in i andra perioden fick Storvreta straff, men Kalle Bending var följsam på Filip Eriksson försök och såg till att ställningen fortfarande var 1-2. Kalmarsund skapade flertalet farliga målchanser i mitten av perioden, utan någon utdelning. Istället var det Storvreta som gjorde 1-3 när fyra minuter återstod av andra perioden.

Tredje perioden inleddes med en kalldusch för hemmalaget när Storvreta gjorde 1-4 och 1-5. Kalmarsund valde samtidigt att ta timeout. Efter sex spelade minuter i tredje perioden utökade Storvreta sin ledning till 1-6. Efter 7.14 drog Storvreta på sig en utvisning. Powerplayet blev inte långvarigt då målskytten Haglund fått bollen på handen efter 8.14 och fick sätta sig på botbänken. Båda lagen städade av utvisningarna utan större problem. I mitten av tredje perioden skapade båda lagen några farliga målchanser, men båda målvakterna stod pall. Därefter forcerade Kalmarsund in tre snabba mål av Anton Nilsson, Marcus Johansson och Filip Langer. Storvreta tog därefter sin timeout. Med två och en halv minut kvar av matchen punkterade gästerna matchen till 4-7 efter en fin soloprestation av Otto Weidman. När två minuter återstod av matchen plockade Kalmarsund målvakten och 30 sekunder efteråt gjorde Storvreta 4-8 i öppen kasse. Slutresultatet skrevs till 4-8.