Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher
Tisdag
06 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 2 matcher
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Växjö
VÄX

Uddamålsförlust i premiären

17 september 2022 14:45
HERR

FBC Kalmarsund förlorade premiären hemma mot Växjö. Målskyttar för hemmalaget blev Kim Nilsson och Jesper Lindström.


Omgång 1

FBC Kalmarsund - Växjö IBK

2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Målskyttar Kalmarsund: Kim Nilsson, Jesper Lindström

Säsongspremiär och på andra sidan väntade ett mycket bekant motstånd i Växjö IBK. Lagen möttes så sent som i semifinalspelet där det krävdes sju matcher för att skilja lagen åt. FBC Kalmarsund kom till matchen med samtliga tillgängliga och även en del nya (och nygamla) bekantskaper i truppen.

Matchens första läge kom efter knappa minuten via ett snabbt uppspel från slutspelets succéduo Samuel Folkesson Algman och Manuel Maurer men inget mål den gången. Samma duo var framme efter 8.05 då Folkesson Algman rann igenom till ett friläge. Domaren dömde straffslag efter ett slag från försvarare och den togs hand av André Andersson. Men Kalle Bending tog vid där han avslutade förra säsongen och räddade ännu en straff. Efter halva perioden skulle nyförvärvet Martin Rönnklint ådra sig SSL-säsongens första utvisning då han spelat bollen med handen. Och i efterföljande numerära överläge gjorde även bortalaget säsongens första mål genom Markus Jonsson från backplats. Fem minuter senare var det hemmalagets tur att skriva in sig i målprotokollet och det var ingen mindre än Marcus "Guldet" Johansson som var påpassligt framme efter slarv i Växjö-försvaret och hittade fram till en friståede Kim Nilsson i slottet som placerade in kvitteringen.

Två minuter in i den andra perioden var det FBC Kalmarsunds tur att spela power play. Och även hemmalaget skulle förvalta läget 5 mot 4 spelet. Jesper Lindström drev in med bollen och pricksköt in 2-1 vid den bortre stolpen. De 1218 personer som tagit sig till KIFAB Arena bjöds inte på något skönspel då spelet 5 mot 5 inte riktigt stämde för något av lagen. Något som däremot verkade stämma var spelet i med en man mer på banan. Ännu en utvisning tilldömdes efter drygt halva matchen var spelad och när Filip Langer visades ut för hårt spel. Växjö utnyttjade återigen det numerära överläget genom Manuel Maurer. Med minuten kvar kontrade bortalget in 2-3, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den tredje perioden trappades tempot upp från båda lagen. Men trots något bättre spel och högre tempo så var det chansfattigt till större delar av perioden. Mot slutet kom en väntad forchering från Kalmarsund i jakten på kvittering men det ville sig inte för hemmalaget och Växjö kniper segern i säsongens första match tillika derby.

Nästa match spelas borta mot FC Helsingborg på onsdag.