KAL

SSL Dam: Pixbo först ut att besegra Thorengruppen

28 februari 2023 16:00
Resumé

Det blev dubbelt jubel för Pixbo den föregående veckan. Först ett cupguld mot Thorengruppen och sedan en seger mot samma motstånd i serien, när serietvåan blev först ut att besegra Umeålaget den här säsongen.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Pixbo först ut att slå Thorengruppen

Pixbo inledde veckan med först ett cupguld. Därefter väntade alltså på fredagen samma motstånd. Serietvåan stod åter för en sannerligen solid insats med Klara Loneberg i spetsen när de besegrade Umeålaget igen och är först ut i grundserien att besegra Thorengruppen.

En rafflande match var det i Värmland mellan Karlstad och Kalmarsund. Gästerna var å andra sidan i ledningen vid ett tillfälle i matchen. Då vände Karlstad matchen, men Kalmarsund hade svar på tal och kvitterade i slutskedet av den tredje perioden. Matchen fick senare avgöras på straffar, där Ellen Gunnarsson avgjorde för sitt Kalmarsund.

Endre åkte över till fastlandet för att ställas mot Sirius, som är redan klara för nedflyttning och spel i Allsvenskan nästa säsong. Gästerna från Gotland med Agnes Plogner och Elin Roos (bägge tvåmålsskyttar) i spetsen stod för en gedigen insats mot tabelljumbon när de vann med 7-3 och stärkte sina chanser för en slutspelsplats.

Åkersberga satt i förarsätet två gånger om mot Lund. Skånskorna vände på matchen och tog ledningen i den tredje perioden genom Minna Karlssons fullträff till 4-3. Trots det var det ett Åkersberga som inte gav upp. Therese Gustafsson satte dit kvitteringen och Isabel Balzano avgjorde senare på straffar.

Nacka såg länge ut att gå mot en efterlängtad seger under ordinarie tid på hemmaplan. Nacka var i en 3-1-ledning mot Warberg. Warberg hittade en väg tillbaka i matchen genom Ida Hawerman och Andrea Envall, som reducerade samt kvitterade. Matchen fick senare avgöras på straffar. Väl där klev Lisa Andersson fram och avgjorde för sitt Warberg.

Rönnby startade starkt och var i en 3-1-ledning mot Malmö på hemmaplan. Skånskorna replikerade två gånger genom Tereza Urbankova och det var 3-3 på tavlan tidigt i den avslutande perioden av ordinarie tid. Då visade bland annat Wilma Johansson, Ellen Rännar samt Saga Emtell offensiv styrka när Rönnby till slut bärgade segern med 7-5.

En poäng var skillnaden i tabellen mellan seriefemman Täby och seriefyran Falun in till söndagens match i K Rauta Arena. Hemmalaget tog ledningen tidigt och Falun kvitterade senare i den andra perioden. Det var således en öppen tillställning inför den avslutande perioden, där Faluns Moa Jakobsson stod för dubbla mål och Falun vann sexpoängsmatchen med 6-4.

Höjdpunkter: Falun vann sexpoängsmatchen

Veckans utropstecken

• Pixbo Wallenstam först ut att besegra Thorengruppen.
  • Falun vann "sexpoängsmatchen" mot Täby.
  • Saga Emtell gjorde ett hattrick för sitt Rönnby.
  • Endre gjorde sju mål på Sirius.
  • Tre matcher avgjordes efter övertid eller straffar.

Resultat

Pixbo - Thorengruppen 2-1
Mål, Pixbo: Klara Loneberg 2.
Mål, Thorengruppen: Veera Kauppi.

Karlstad - Kalmarsund 5-6 e.f
Mål, Karlstad: Sara Dahlström 2, Linnéa Wallgren 2, Alexandra Terner.
Mål, Kalmarsund: Isabel Aravena 2, Moa Tschöp, Matilda Sjödin, Ellen Gunnarsson, Elin Petersson.

Sirius - Endre 3-7
Mål, Sirius: Jonna Vuontisvaara, Klara Molin, Sara Attermo.
Mål, Endre: Agnes Plogner 2, Elin Roos 2, Terese Ahlqvist, Tilde Hållstam, Ellen Bäckstedt.

Åkersberga - Lund 5-4 e.s
Mål, Åkersberga: Isabel Balzano 2, Sanna Ulvhag, Therese Gustafsson, Mina Lyth.
Mål, Lund: Amanda Berg, Minna Karlsson, Filippa Eriksson, Ellinor Falck.

Nacka - Warberg 3-4 e.s
Mål, Nacka: Cornelia Jansson, Vilde Rundfloen, Amanda Boric-Svärd.
Mål, Warberg: Hilma Ahnlund, Ida Hawerman, Lisa Andersson, Andrea Envall.

Rönnby - Malmö 7-5
Mål, Rönnby: Saga Emtell 3, Wilma Johansson 2, Ellen Rännar, Linnea Hammar.
Mål, Malmö: Tereza Urbankova 2, Rebecca Mårtensson, Elin Klevmarken, Maja Helman.

Täby - Falun 4-6
Mål, Täby: Julia Croneld 3, Vilma De Gysser.
Mål, Falun: Moa Jakobsson 2, Lina Svarfvar 2, Ellen Svensson, Moa Gustafsson.

Nästa match i SSL Dam spelas den 1 mars.