NIBK

Stark upphämtning bäddade för seger mot Nacka

24 september 2022 18:45
Dam

Två starka upphämtningar i andra och tredje perioden bäddade för Kalmarsunds andra raka seger. Slutsiffrorna skrevs till 9-7.

Omgång 2

FBC Kalmarsund - Nacka IBK

9-7 (1-2, 2-3, 6-2)

Målskyttar Kalmarsund: Amanda Lind 2, Ida Samuelsson 2, Elin Petersson, Matilda Sjödin 2, Molly Sturesson, Alžbeta Ďuríková

Publik: 415

Med en seger i SSL-premiären i ryggen väntade nu hemmapremiären mot Nacka IBK. Detta var första gången på över fem år som Kalmarsunds damer skulle spela en SSL-match på hemmaplan och från den upplagan är det endast Malin Andersson och Sara Waktel som fanns med från dagens trupp.

Det var två spelglada lag som tekade igång den andra omgången. Matchinledningen innehöll chanser åt båda hållen men utan någon utdelning. Efter drygt fjorton minuters spel skulle dock hemmalaget öppna målskyttet. Sina Sturzenegger hittade in till en fristående Elin Petersson i slottet som smällde in 1-0 och även sitt första mål i Kalmarsundtröjan. Bara minuten senare skulle även tvillingsystern Evelina Petersson hamna i protokollet. Men hon fick sitta av två minuter i utvisningsbåset för slag. Det efterföljande överläget förvaltade Nacka genom Philippa Blom som pricksköt in kvitteringen. Blom skulle även ge sitt Nacka ledningen och bortalaget gick till pausvila med en 2-1 ledning.

FBC rivstartade den andra perioden med ett mönsteranfall men Matilda Sjödin fick inte hål på Stephanie Dalbjer i Nacka-målet. Istället ökade gästerna på sin ledning via en kontring efter bara minuten spelad. Därefter utspelade sig väldigt tråkiga scener när Evelina Petersson fick lämna matchen skadad. Kalmarsund hämtade sig dock från och visade på stark karaktär när man både reducerade och kvitterade inom loppet av fem minuter. Innan periodens slut kom Nacka tillbaka när man återtog ledningen genom bland annat Philippa Blom, som gjorde sitt tredje mål för dagen, och gick upp till 3-5.

Tredje perioden inleddes med en kalldusch för ett jagande Kalmarsund när Nacka utökade sin ledning till 3-6 via ett konstmål. Målet väckte hemmalaget då man tog över spelet fullständigt och gjorde fyra raka mål upp till en 7-6 ledning, Amanda Lind och Ida Samuelsson stod för två mål vardera. Det fanns även bud på ytterligare mål när Sina Sturzenegger fick chansen på straff, men lyckades inte överlista Dalbjer i Nackamålet. Nacka svarade upp forcheringen med att kvittera till 7-7 efter 14.12 spelat men det satte inte stopp för Kalmarsunds momentum. Minuten efter höll sig Alžbeta Ďuríková framme och slog in en retur som skulle bli det avgörande målet i matchen. Forchering kom från bortalaget men Matilda Sjödin kunde sätta spiken i kistan när hon enkelt lyfte in 9-7 i öppen bur och tre poäng var ett faktum för FBC Kalmarsund.

Nästa vecka spelar damerna två tuffa matcher då de på fredag beger sig till Gotland och på söndag kommer Pixbo på besök i KIFAB Arena.