Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 2 matcher
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Fredag
31 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Kalmarsund
KAL

Förutsättningar inför SM-finalen

21 april 2022 13:25
herr

På lördag spelar FBC Kalmarsund sin första SM-final där IBF Falun står för motståndet i säsongens sista avgörande match. Här kan du läsa mer om förutsättningarna och huvudtränare Viktor Gustavssons tankar inför matchen.


Den dramatiska avslutningen i semifinalen mot Växjö är fortfarande kvar färskt i minnet. Men nu är det dags att blicka framåt mot det som väntar på lördag. Kalmarsund reser under torsdagen upp mot Stockholm för att påbörja uppladdningen på plats. I onsdags tränade laget för sista gången i KIFAB Arena inför finalen och på plats fanns supportrar för att visa sitt stöd. Många kommer även att göra resan till Avicii Arena för att heja fram laget på plats. Precis som tidigare under slutspelet så kommer matchen att spelas 3 x 20 minuter, och vid oavgjort resultat där väntar tio minuters sudden death. Skulle den bli mållös så avgörs finalen på straffar.

På andra sidan står de regerande mästarna och grundserievinnarna IBF Falun, som tog sig till final genom att slå Storvreta med 4-1 i matcher. Kalmarsund och Falun vann varsin match mot varandra under säsongen. I december vann Falun på hemmaplan med 6-5 efter förlängning, och i sista grundspelsmatchen vann Kalmarsund med 7-4 i KIFAB Arena. Det har sedan Kalmarsund tog steget upp i SSL alltid varit underhållande och fartfyllda matcher mellan lagen. Det fick vi även se prov på under förra säsongen när lagen möttes i semifinalen. Falun tilldelades finalplatsen vid ställning 3-1 i matcher på grund av ett utbrott av covid-19 i båda lagen, men dessförinnan hade det bjudits på fyra jämna och underhållande matcher.

Båda lagen har spetsspelare i överflöd, och några av dessa har visat sig vara heta under årets slutspel. På de tio slutspelsmatcher som Falun behövde för att ta sig till Avicii Arena så har Alexander Galante Carlström gjort flest poäng. Med sina 16 mål har han hittat nätet flest gånger av alla i slutspelet. Även duon Emil Ruud och Malte Lundmark har imponerat och står på elva respektive tolv poäng hittills. För Kalmarsund har Kevin Haglund gjort 17 poäng på 13 matcher, och bakom honom hittar vi Kim Nilsson med 15 poäng. Men allra mest har kanske Kalle Bending imponerat i sitt mål, då han i flera matcher har klivit fram med avgörande räddningar. I Faluns mål står rutinerade Johan Rehn som har spelat hela sex SM-finaler mellan stolparna. Rutin är något som Falun har gott om, och stora delar av spelartruppen har varit med och spelat om guldet förut. I Kalmarsund finns det endast en spelare som tidigare har spelat en SM-final, och han heter Kim Nilsson.

Huvudtränare Viktor Gustavsson säger så här om veckans förberedelser.

– Grabbarna fick en dag ledigt i tisdags. Mycket förberedelser som ska ordnas både på och runt plan innan avfärd idag (torsdag). Det är ett stort event runt omkring men för oss handlar det om att förbereda spelarna på att lägga fokus på det som vi ska uträtta innanför planen. Det är en innebandymatch som ska spelas och de har dem gjort väldigt många gånger i sitt liv.

Han fortsätter om motståndet IBF Falun..

– Vi har en god känsla mot Falun. Jag tycker att vi både denna säsongen och förra har gjort bra matcher mot dem och vi kliver in med stort självförtroende. Än så länge under säsongen har vi nått väldigt höga toppar, och får vi till de sakerna som vi tycker gör oss till Sveriges bästa innebandylag så kommer Falun få det svettigt på lördag. Men självklart är det ett bra motstånd och vi behöver göra en stark prestation. Men självklart är det bra motstånd och vi behöver göra en stark prestation.

På lördag 15.10 avgörs det!