VÄX

Växjö tvingade fram en sjunde avgörande semifinal

18 april 2022 13:08
herr

Den sjätte semifinalen mellan Kalmarsund och Växjö slutade 2-7 i KIFAB Arena. Nu väntar en helt avgörande sjunde semifinal i Fortnox Arena, där det vinnande laget säkrar den sista finalplatsen.

Semifinal 6:7

FBC Kalmarsund - Växjö IBK

2-7 (0-1, 1-2, 1-4)

3-3 i matcher

Målskyttar Kalmarsund: Filip Stjernberg, Jesper Lindström

Med en stark insats i semifinal 5 hade Kalmarsund skaffat sig en matchboll hemma i KIFAB Arena. Växjö hade koll på förutsättningarna och visade tidigt upp en desperation som krävs i avgörande matcher. Manuel Maurer och Samuel Folkesson/Algman kombinerade sig fram till matchens tre första mål och Växjö kommandot. Efter halva matchen stod sig 0-3 men Filip Stjernberg skulle tända hoppet för Kalmarsund. Med sitt 1-3 närmade sig hemmalaget och både publik och spelare fick med sig energi in i tredje perioden.

Växjö hade gjort sin bakläxa och försvarade sin ledning på ett effektivt vis, men när Jesper Lindström hittade nätet för 2-3 efter 8.35 av den tredje perioden höjdes hoppet hos många i hallen. Lördagens utropstecken blev dock Manuel Maurer som först gjorde viktiga 2-4, och sedan assisterade fram till 2-5 för hans femte poäng i matchen. När Kalmarsund tryckte på för en reducering med tom bur skickade Växjö in ytterligare två bollar och vann matchen med 2-7.

En sjunde avgörande match där en finalplats i Avicii Arena står på spel är vad vi nu har att vänta. Under måndagen reser Kalmarsund till Växjö för att spela inför ett fullsatt Fortnox Arena, med en del bortasupportar på plats. Biljetterna till matchen är slutsålda, men den går att följa via SportExpressen Play eller Barometern. Tekning 18.30.