KAL

Kalmarsund bortaslog Växjö i semifinal 5

14 april 2022 20:45
herr

För första gången i semifinalserien gick bortalaget segrande ur en match, när FBC Kalmarsund vann med 2-6 mot Växjö IBK. Kalmarsund leder nu med 3-2 i matcher och har möjlighet att avgöra hemma i KIFAB Arena på lördag.

Semifinal 5:7

Växjö IBK - FBC Kalmarsund

2-6 (0-1, 2-2, 0-3)

3-2 i matcher till Kalmarsund

Målskyttar Kalmarsund: Max Johansson, Filip Langer, Jesper Lindström, Kevin Björkström, Tobias Lindström, Tim Nyander

Två segrar vardera hade inlett semifinalserien, där båda lagen vunnit sina matcher på hemmaplan. I de två tidigare mötena i Växjö hade Kalmarsund tidigt hamnat i en uppförsbacke och behövt jaga resterande delen av matchen. Men i kvartsfinal 5 var det Kalmarsund som tog initiativ till en början. Det krävdes dock en ovan målskytt för att spräcka målnollan, när Max Johansson satte dit 0-1 en bit in i den första perioden. Kalmarsund fick med sig en utvisning sent i samma period som följde med till den andra, och i det numerära överläget hittade Kevin Haglund fram till Filip Langer efter 33 sekunder.

0-2 utökades till 0-3 dryga minuten senare när Haglund återigen agerade passningsläggare och spelade fram Jesper Lindström. På ett litet slumpartat vis kunde Markus Jonsson reducera till 1-3 och Växjö hade hittat en väg in i matchen. Hemmalaget påbörjade en forcering efter målet och skapade mängder av chanser, men i bortalagets mål så storspelade Kalle Bending och Kalmarsund behöll ledningen. Det hann dock bli 2-3 innan periodens slut när Linus Pettersson styrde in Marcus Ekengrens pass.

Kalmarsund lyckades i den tredje perioden rubba Växjös tidigare momentum, och det blev istället ett ställningkrig där båda lagen skapade tillräcklig bra lägen för att göra mål. Kevin Björkström var glädjande nog tillbaka efter en tids sjukdom och fick efter halva sista perioden ett öppet mål som han dock lyckades bränna. Men han skulle revanschera sig några minuter senare när han vände upp i slottet och smällde dit 2-4. Innan Växjö kunde ta ut målvakten fick Kalmarsund en kontring där Haglund med sin tredje assist i matchen spelade fram Tobias Lindström som kliniskt hittade bortre krysset för 2-5 efter 15.05. Minuten senare kunde Tim Nyander stänga matchen i tom bur och fastställa slutresultatet till 2-6.

De tillresta Kalmarsund-supportrarna fick anledning att jubla tillsammans med laget efter en 3-2 ledning i matchserien. Det betyder att Kalmarsund har möjlighet att avgöra semifinalen på lördag hemma i KIFAB Arena. Matchen spelas klockan 16.00 och biljetter till den matchen hittar du här.