KAL

Kalmarsund klara för SSL

8 april 2022 10:50
dam

Efter en fantastisk säsong står det klart att FBC Kalmarsund spelar i SSL nästa säsong. Avancemanget blev klart i den andra kvalmatchen borta mot IBK Göteborg som slutade med 5-10.

Kval till SSL - Play Off 2 - match 2

IBK Göteborg - FBC Kalmarsund

5-10 (2-5, 3-1, 0-4)

2-0 i matcher, Kalmarsund klara för SSL

Målskyttar: Ida Samuelsson 4, Ellen Gunnarsson 3, Moa Tschöp, Matilda Sjödin, Isabel Aravena

Förutsättningarna inför den andra kvalmatchen var glasklara, vid seger avancerade Kalmarsund till högsta ligan och vid förlust väntade en avgörande tredje kvalmatch i KIFAB Arena. Moa Tschöp och Matilda Sjödin hade redan presenterat sig i den första matchen, men det hindrade inte duon från att kliva fram även i den andra. Det tog endast 44 sekunder innan Tschöp spelat fram Sjödin till 0-1. Periodens huvudperson skulle dock bli Ida Samuelsson som utökade till 0-2. Göteborg reducerade visserligen till 1-2 men Samuelsson svarade snabbt upp med 1-3 och när hon fick chansen på ett straffslag så fullbordade hon sitt hattrick efter endast 12.22 av den första perioden. Isabel Aravena utökade till 1-5 men i periodens sista minut gjorde Göteborg sitt andra mål för matchen.

Tre mål räckte inte för Samuelsson som i början av andra perioden gjorde sitt fjärde till 2-6. Trots fyramålsunderläge så skulle hemmalaget kämpa sig tillbaka i mittenperioden. Med tre snabba mål mellan minut 13 och 16 så var ställningen helt plötsligt 5-6 och det var bäddat för en spännande tredje perioden. När det betydde som mest var det Ellen Gunnarssons tur att kliva fram och det tog inte många minuter av perioden innan Gunnarsson inte bara gjort ett, inte bara gjort två, utan gjort tre mål och sett till så att Kalmarsund tagit ett järngrepp om matchen. Det blev efter det aldrig spännande och lagets poängdrottning Moa Tschöp kunde avsluta säsongen med att göra 5-10, ett resultat som stod sig matchen ut.

5-10 i matchen, 2-0 i matchserien och 24 raka segrar denna säsongen blev Kalmarsunds fantastiska facit säsongen 2021/22. Den högt uppsatta målsättningen inför säsongen är uppnådd och nu väntar några veckor av firande och lycka innan arbetet inför säsongen 22/23 i SSL påbörjas.