LINI

Tre stabila poäng mot Lindome

22 januari 2022 18:05
dam

FBC Kalmarsund vann med 9-1 mot Lindome IBK. Det var trettonde raka segern i Allsvenskan Södra för Kalmarsund.

FBC Kalmarsund - Lindome IBK

9-1 (2-0, 2-1, 5-0)

Målskyttar Kalmarsund: Ida Samuelsson 2, Karen Farnes 2, Molly Sturesson, Ellen Gunnarsson, Josefin Nyberg, Julia Zachrisson, Isabel Aravena

Publiken i KIFAB Arena bjöds på en jämn inledning med ett hårt kämpande bortalag. Lindome skapade en del farliga målchanser med sina snabba omställningar men Thea Ekholt var tryggheten själv i hemmalagets mål. Kalmarsund tog över allt mer och fick till slut utdelning efter en stökig situation framför mål. Molly Sturesson höll sig framme och tryckte in 1-0. Första periodens slutminuter innehöll ett stort tryck från Kalmarsund och med två minuter kvar prickade Ida Samuelsson in 2-0 på pass från Matilda Abramsson.

Även den andra perioden blev en jämn tillställning. Ekholt stod för ytterligare några kvalificerade räddningar och Lindome fick inte hål på Kalmarsund, trots att de i perioder skapade ett litet tryck. Kalmarsund skapade sina målchanser när man hade tålamod och vågade spela runt Lindomes låga försvar. Det var först efter 16.39 som periodens första mål skulle komma. Julia Zachrisson hittade in i slottet till en fristående Ellen Gunnarsson som inte gjorde några misstag. En dryg minut senare gjorde Karen Farnes ett liknande mål när hon blev framspelad av Josefin Nyberg. Lindome skulle även de få utdelning till slut när bortalaget utnyttjade ett friläge i slutminuten av den andra perioden, och 4-1 var ställningen inför de sista 20 minuterna.

Ida Samuelsson blev tidigt i sista perioden matchens första tvåmålsskytt. På en öppnande pass från Evelina Petersson kunde hon vända upp och hitta första krysset för 5-1. Karen Farnes blev även hon tvåmålsskytt drygt nio minuter in i perioden. Josefin Nyberg grävde loss bollen framför mål och spelade fram Farnes för andra gången i matchen. Farnes skulle betala tillbaka några minuter senare när hon hittade in till Nyberg som fick skriva in sig i målprotokollet. Kalmarsund fortsatte att vara effektiva i den tredje perioden och gjorde även 8-1 genom Julia Zachrisson och 9-1 genom Isabel Aravena. Sista fem minuterna innehöll inga mål och matchen slutade 9-1.

Lördag den 29/1 väntar en seriefinal hemma i KIFAB Arena när tabelltvåan IBK Göteborg kommer på besök.