KAL

Seger i årets första match

9 januari 2022 18:05
dam

FBC Kalmarsund vann övertygande på bortaplan med 3-14 mot toppkonkurrenten Warberg IBF. Laget är fortsatt obesegrade och leder Allsvenskan Södra.

Warberg IBF - FBC Kalmarsund

3-14 (2-3, 0-4, 1-7)

Målskyttar Kalmarsund: Julia Zachrisson 3, Amanda Nilsson 3, Stina Sturzenegger 2, Ida Samuelsson 2, Ebba Johnson, Isabel Aravena, Josefin Nyberg, Matilda Abramsson

Det var en på pappret tuff bortamatch som väntade Kalmarsund i första matchen för 2022. Tabelltrean Warberg stod också upp bra i den första perioden och serieledande Kalmarsund ledde endast med 2-3 i paus. Men i den andra perioden ryckte bortalaget ifrån genom att göra fyra mål utan att släppa in ett enda.

Med 20 minuter kvar att spela ledde Kalmarsund med fem mål och resultatet växte sig ännu större. Sista perioden slutade 1-7 och slutresultatet blev hela 3-15. Precis som i första mötet mot Warberg tidigare denna säsong så gjorde Julia Zachrisson tre mål, även Amanda Nilsson lyckades med den bedriften i matchen.

Kalmarsund leder nu serien med 10 poäng efter att ha vunnit alla matcher hittills denna säsong. Om en vecka väntar en ny bortamatch när Pixbo Wallenstam står för motståndet.