KAL

Kalmarsund vände och vann i derbyt

16 december 2021 21:45
dam

FBC Kalmarsund vann borta mot Växjö IBK med 3-5. Det var tionde raka segern i Allsvenskan Södra och sista matchen för 2021.

Växjö IBK - FBC Kalmarsund

3-5 (3-1, 0-2, 0-2)

Målskyttar Kalmarsund: Ida Samuelsson 3, Matilda Sjödin 2

Sista matchen innan uppehållet blev säsongens hittills jämnaste match och Kalmarsund låg länge under. Växjö var på tårna direkt och tog ledningen efter redan 1.53 genom Emilia Lindgren. Men det tog inte många minuter innan Ida Samuelsson kvitterade för Kalmarsund, vilket inte skulle bli hennes sista mål för kvällen. Första perioden tillhörde dock Växjö som skulle göra ytterligare två mål, genom Cajsa Engdahl och Stina Agermark.

Underläge med 3-1 inför den andra perioden för ett Kalmarsund som i de tidigare nio matcherna denna säsong allt som oftast hade suttit i förarsätet. Och hemmalagets ledning stod sig långt in i den andra perioden. Det var först när halva matchen hade passerat som Kalmarsund skulle göra sitt andra mål, även denna gång var det Ida Samuelsson som var sist på bollen innan den gick i mål. Klockan stod då på 14.48 och nästan exakt minuten senare kom även kvitteringen när Matilda Sjödin hittade nätet. 3-3 och helt öppet inför den sista perioden i derbyt.

Kalmarsund kunde till slut visa varför de är serieledare i Allsvenskan Södra. Efter drygt fyra minuter av den tredje perioden gjorde poängligaledaren Sjödin sitt andra mål och sin tredje poäng för kvällen. Trots det gjorde hon inte flest mål för kvällen utan Ida Samuelsson kunde med sitt tredje mål för kvällen fastställa slutresultatet 3-5 efter 9.04.

Derbyt var sista matchen för 2021 och när hösten sammanfattas står Kalmarsund på tio raka segrar och innehar en övertygande serieledning. Ett imponerande facit och laget kan ta en välförtjänt julledighet. Nästa match spelas den 9 januari när en bortamatch mot Warberg väntar.