OSK

Sjunde raka segern för Kalmarsund i Allsvenskan Södra

10 november 2021 20:50
dam

Det slutade 7-3 till FBC Kalmarsund i regionsderbyt mot Craftstadens IBK Oskarshamn hemma i KIFAB Arena. Segern innebär en serieledning med fyra poäng för Kalmarsund i Allsvenskan Södra.

FBC Kalmarsund - Craftstadens IBK Oskarshamn

7-3 (3-1, 1-0, 3-2)

Målskyttar Kalmarsund: Matilda Sjödin 2, Karen Farnes 2, Ida Samuelsson, Josefin Nyberg, Matilda Abramsson

Det var några intensiva minuter som inledde regionsderbyt när båda lagen direkt ville visa att detta var en match av betydelse. Kalmarsund behövde bara 53 sekunder innan första målet kom när Karen Farnes var hetast framför mål och slog in bollen från nära håll. Men Crafstaden lät sig inte skrämmas av hemmalagets intensiva första byten utan kvitterade endast 24 sekunder senare genom lagkaptenen Sanna Zetterling. När Matilda Sjödin i det efterföljande bytet drog på sig en utvisning fick bortalaget chansen att ta ledningen men Kalmarsund stod emot. Sjödin skulle revanschera sig senare i den första perioden när hon klev emellan två backar och på egen hand skaffat sig en straff. Straffen tog hon hand om själv och kunde distinkt placera in 2-1 till Kalmarsund. 3-1-målet behövde publiken inte vänta länge på. Dagens första målskytt Farnes avslutade ett anfall där bollen gått som på ett snöre, vilket gjorde henne till tvåmålsskytt. Kalmarsund tog hand om bollen allt mer och skapade en del lägen för att utöka, men inte utan att bortalaget då och då kunde ställa om och skapa chanser även dem.

Matchbilden i den andra perioden speglade den första och Craftstaden fortsatte att försvara lågt och kompakt. Kalmarsund tilläts att skjuta utifrån och bollen behövde passera ett samlat försvar. När avslutet väl kom fram så var de allt som oftast rakt på Craftstadens målvakt som säkert motade avsluten. Även Thea Ekholt i hemmamålet ställdes inför en del prövningar men gjorde de räddningar som behövdes. Det dröjde ända till periodens sista sekund innan ett nytt mål skulle komma. Hemmalaget fick till slut utdelning efter att ha lossat flera skott utan lycka ett par anfall i rad. Ida Samuelsson höll sig framme när bollen retfullt studsade in bakom ett hårt jobbande bortalag. Ställningen var därmed 4-1 inför den avslutande perioden.

Tidigt i den tredje perioden skapades spänning i matchen när bortalagets Antonia Jonsson reducerade till 4-2. Men Moa Tschöp var snabb med att svara upp på målet när hon laddade upp ett avslut från halvplan som Sjödin kunde styra in i bortre hörnet, vilket betydde 5-2 för Kalmarsund. Hemmalaget styrde och ställde men ett lågt stående Craftstaden höll siffrorna nere. När klockan stod på 13.30 i den tredje perioden kunde Josefin Nyberg utöka för Kalmarsund men i en fin kontring mindre än 30 sekunder senare reducerade bortalagets Elin Pettersson till 6-3. Ytterligare ett mål skulle komma när Matilda Abramsson agerade snabbt på ett frislag och bollen letade sig in i mål för 7-3 efter 16.30.

7-3 blev slutresultatet och Kalmarsund befäster serieledningen i Allsvenskan Södra. Nu väntar ett längre uppehåll som innehåller VM i Uppsala, med bland annat deltagande från Moa Tschöp, Karen Farnes och Thea Ekholt. Nästa match i Allsvenskan Södra för FBC Kalmarsund spelas borta den 11 december mot Munka-Ljungby IBK.