FAL

Viktig seger mot seriesegrarna

12 mars 2022 18:30
herr

FBC Kalmarsund vann grundseriens sista match mot IBF Falun med 7-4. I och med segern landar Kalmarsund på en tredjeplats i tabellen.

FBC Kalmarsund - IBF Falun

7-4 (2-2, 2-0, 3-2)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund 2, Tobias Lindström, Filip Stjernberg, Kim Nilsson, Oliver Samuelsson, Filip Langer

I den sista omgången av årets Superliga väntade en rejäl värdemätare inför slutspelet då de redan klara seriesegrarna IBF Falun kom på besök. Båda lagen kom med tre raka segrar inför denna match. Det var alltså i allra högsta grad en nyckelmatch som väntade då FBC Kalmarsund kunde sluta som bäst på en andraplats i tabellen, och som sämst på sjätte plats.

Efter en lite trevande start där lagen kände på varandra i de första bytena kunde Tobbe Lindström, på egen hand, öppna målskyttet efter sju minuters spel. Minuten därpå kvitterade Falun genom Emil Kalentun. Kevin Haglund gav hemmalaget åter ledningen, framspelad av Filip Langer. Men Falun lyckades återigen kvittera via ett snabbt frislag och ställningen efter den första perioden var 2-2.

I den andra perioden tog Kalmarsund återigen ledningen efter en snabb kontring av tredjefemman där Filip Stjernberg petade in Tim Andersson-Carlssons retur. Lagen fortsatte utbyta chanser i högt tempo och det var lite slutspelskaraktär på matchen. Efter 12:29 avslutade Kim Nilsson ett mönsteranfall och rakade in 4-2 bakom Johan Rehn i Falunkassen. Resultatet stod sig perioden ut.

Falun kom ut starkt i den tredje perioden och skapade flertalet högkvalificerade målchanser men lyckades inte överlista Kalle Bending. Istället var det hemmalaget som genom Oliver Samuelsson utökade ledningen, läckert framspelad av Tim Andersson-Carlsson. Efter tolv minuter fick dock Falun tillslut hål på Kalle Bending när Emil Kalentun gjorde sitt andra mål för dagen. Falun reducerade ännu en gång till 5-4 och tog därefter time out och plockade i samband med det ut målvakten. Trots stort tryck och 6 mot 5 spel kunde Kalmarsund stänga matchen genom Kevin Haglund och Filip Langer och slutresultatet skrevs till 7-4.

I och med segern slutar FBC Kalmarsund på trejdeplats i tabellen och får därmed välja slutspelsmotståd och har även hemmaplansfördel. För Kalmarsunds del startar slutspelet 17 mars hemma i KIFAB Arena.