KAL

Tung derbyförlust mot Växjö

20 februari 2022 19:00
herr

Det känsloladdade derbyt mellan Växjö IBK och FBC Kalmarsund slutade 9-4. Hemmalaget tog tidigt kommandot och trots ett bra försök att vända matchen från Kalmarsund så kunde Växjö kliva ifrån i slutet.

Växjö IBK - FBC Kalmarsund

9-4 (2-1, 2-2, 5-1)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund 2, Anton Nilsson, Kim Nilsson

Både laget men också många supportrar reste under söndagen från kusten till Växjö inför ett viktigt derby. Publiken i Fortnox Arena fick tidigt klart för sig att det var ett derby som innehöll mycket känslor på planen. Hemmalaget Växjö inledde starkast och tog efter knappa åtta minuter ledningen med 1-0 genom Marcus Ekengren. 2-0 kom några minuter senare från Jesper Sankells klubba. Men Kalmarsund svarade snabbt upp på detta och lagkapten Anton Nilsson kunde reducera till 2-1 innan den första perioden var slut.

Precis som den föregående perioden så var Växjö på tårna i inledningen och denna gång resulterade det i två snabba mål för hemmalaget. Jesper Sankell gjorde först sitt andra innan Ludwig Persson ökade på till 4-1. Kalmarsund jobbade sig allt mer in i matchen och Kevin Haglund visade efter 15 minuter av perioden vilja när han tryckte in sig på första stolpen och sköt ett skott som dansade på mållinjen innan domaren ansåg att den hade passerat för ett mål som betydde 4-2. Efter målet tilldelades Växjö en utvisning och Kalmarsund fick chansen i spel fem mot fyra. Det såg länge rörigt ut men med sex sekunder kvar i spelformen så hittade Jesper Lindström krosspassen över till Kim Nilsson som prickade in 4-3.

Ett måls underläge och momentum för Kalmarsund, men än en gång var det hemmalaget som kom ut starkast efter periodpausen. Marcus Ekengren utökade ledningen till 5-3 med sitt andra mål i matchen och i jakten på den reducering från Kalmarsunds sida så kunde Samuel Folkesson/Algman göra 6-3. Kevin Haglund gav Kalmarsund lite hopp med dryga fem minuter kvar när han gjorde sitt andra mål för dagen. Men Växjö var snabba med att replikera med 7-4 innan Kalmarsund hann ta time-out. Mer spänning än så bjöd inte derbyt på och med uttagen målvakt hos bortalaget gjorde Växjö ytterligare två mål, vilket betydde att matchen slutade 9-4.

En sur förlust för Kalmarsund som nu placerar sig på en sjätteplats i SSL. Den 27/2 väntar en ny tuff bortamatch mot IBK Dalen för ett Kalmarsund som är i behov av poäng när det endast återstår fyra matcher av grundserien.