PIX

Blytung seger mot Pixbo Wallenstam

26 januari 2022 20:50
herr

FBC Kalmarsund vann efter övertid med 7-6 mot Pixbo Wallenstam IBK. Laget vände ett 3-5 underläge och Kim Nilsson slog in det avgörande målet som säkrade två poäng.

FBC Kalmarsund - Pixbo Wallenstam IBK

7-6 ÖT (1-3, 2-1, 3-2, 1-0)

Målskyttar Kalmarsund: Tim Andersson Carlsson 2, Jan Bürki 2, Filip Langer, Tim Nyander, Kim Nilsson

Kalmarsund har den senaste tiden drabbats av mycket skador och sjukdomar, men mot Pixbo Wallenstam var det en nästintill full trupp som fanns tillgänglig. Dessutom gjorde både Christopher Dahl och Jonathan Karlberg debut i SSL, och gick båda in på tre kedjor. Kalmarsund inledde matchen fokuserat med några intensiva byten. Men bortalaget Pixbo var organiserade och tillät inte Kalmarsund att spela bollen mellan deras lagdelar. Deras tuffa försvarsspel ledde till en del farliga kontringar som efter ett tag skulle bära frukt. Men först tog Kalmarsund ledningen när Jan Bürki hittade en öppnande passning till Tim Nyander. 1-0 gjordes efter 10.50, men det tog inte mer än tre minuter innan Pixbo kvitterade. 1-1 följdes upp av 1-2 när Felix Lanver var kylig på ett friläge. Pixbo skulle även hinna göra 1-3 innan perioden tog slut, även detta på ett friläge men med Lucas Dahlström som målskytt denna gång.

Tim Andersson Carlsson öste förra säsongen in mål för Fagerhult Habo, men sedan flytten till Kalmarsund har han missar många matcher på grund av skador. I den andra perioden fick han äntligen göra sitt första mål i SSL för Kalmarsund när han distinkt smällde dit 2-3 på pass från Filip Stjernberg. Glädjen hos hemmalaget blev dock kortvarig för Pixbo gjorde kort därefter 2-4 genom Felix Lanver. När Albin Hedstål sedan blev utvisad var uppförsbacken lång för Kalmarsund, men i numerärt underläge fick Kalle Bending tag på bollen och rullade ut den till Jan Bürki. Bürki vände först bort sin motståndare innan han tog fart över hela planen och i steget sköt in 3-4.

Inför den tredje perioden gjorde Kalmarsund en del förändringar i formationerna, men effekten av det skulle få vänta ett tag. Istället utökade Pixbo ledningen till 3-5 genom Linus Nestorsson. Men efter lite mer än nio minuter påbörjades vad som skulle bli en vändning för hemmalaget. Först prickade Filip Langer in reduceringen, och det tog inte lång tid innan även kvitteringen kom. Tim Andersson Carlsson gjorde sitt andra för säsongen när han beslutsamt smällde dit 5-5. För första gången sedan 1-0 tog Kalmarsund ledningen, och det var Jan Bürki som också blev tvåmålsskytt med sitt 6-5 när han hittade sista maskan bortre krysset efter 12.12 av tredje perioden. Men Pixbo, som under hela matchen var farliga när de väl fick lägen, skulle kvittera innan full tid. 6-6 genom Martin Ojaniemi innebar en poäng säkrad för båda lagen och en övertid där en extra poäng skulle delas ut.

I spel 4 mot 4 fick Pixbo först chansen efter vunnen tekning men Kalle Bending stod för en viktig räddning som höll hemmalaget kvar i matchen. När Kalmarsund sedan fick tag på bollen höll man den tålmodigt och efter ett långt anfall hittade Bürki en pass bakom ryggen till en fristående Kim Nilsson som inte gjorde några misstag. 7-6 och en oerhört viktig extrapoäng för slutspelsjagande Kalmarsund. Härnäst väntar en resa till Stockholm för Kalmarsund, när man möter Djurgården den 30/1 klockan 16.00.