KAL

Ytterligare en viktig seger på bortaplan

3 februari 2022 21:35
Video

FBC Kalmarsund stod för en fin insats i bortamatchen mot FC Helsingborg, en match som slutade 4-7. Här kan du se höjdpunkterna.

FC Helsingborg - FBC Kalmarsund

4-7 (0-3, 1-2, 3-2)

Målskyttar Kalmarsund: Anton Nilsson 2, Albin Hedstål, Filip Langer, Kevin Haglund, Kevin Björkström, Tim Nyander

Kalmarsund kom från en stark sista period mot Team Thorengruppen i söndags och tog med sig den energin in i matchen mot Helsingborg. Den första perioden slutade 0-3 och Kalmarsund var hungriga i alla spelmoment. Helsingborg gjorde en del förändringar under matchens gång men hemmalaget hade svårt att skapa målchanser samtidigt som Kalmarsund var effektiva i offensiven. Trots ställningen 1-5 inför den sista perioden så gjorde Helsingborg ett tappert försök till att komma ikapp och reducerade fram till 4-5 med knappa tio minuter kvar att spela.

Matchens avslutning innehöll två lag som krigade i varje duell, men med ett uppoffrande försvarsspel kunde Kalmarsund reda ut stormen. Lagkapten Anton Nilsson rullade in slutresultatet 4-7 i tom bur och den tredje raka segern för Kalmarsund var ett faktum. Tre poäng som innebär att Kalmarsund klättrar upp till en tredjeplats i den haltande SSL-tabellen.