Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Helsingborg
FCH

Kalmarsund tog säsongens första seger i SSL

9 oktober 2021 18:10
herr

Efter en tuff start på säsongen vann FBC Kalmarsund mot FC Helsingborg med 5-3 hemma i KIFAB Arena och tog säsongens första vinst.


FBC Kalmarsund - FC Helsingborg

5-3 (1-1, 2-0, 2-2)

Målskyttar Kalmarsund: Jan Bürki, Kevin Björkström, Anton Nilsson, Filip Langer, Jesper Lindström

Första perioden förblev länge mållös med två hårt arbetande lag. Helsingborg fick efter några minuter chansen att spela i numerärt överläge, men Kalmarsund försvarade sig effektivt i spelformen. Det blev allt mer spel på Helsingborgs planhalva och hemmalaget skaffade sig en del heta möjligheter. Till slut fick Jan Bürki yta i högra slottet och kunde placera in 1-0, hans första mål i SSL. När Helsingborg drog på sig en utvisning hade Kalmarsund möjligheten att utöka ledningen men bortalaget stod emot och istället uppstod en rörig situation framför mål där båda lagen fick sätta flera spelare på utvisningsbänken. När situationen var uppklarad av domarna så väntade spel tre mot tre, vilket bortalaget utnyttjade när Jonathan Nilsson kvitterade med dryga minuten kvar av perioden.

Andra perioden inleddes i spel tre mot tre men efter att utvisningarna rullat ut återstod det spel i numerärt överläge för Kalmarsund. Där hittade Kim Nilsson fram med en luftpass till Kevin Björkström som kunde slå i ledningsmålet på volley. Kalmarsund fortsatte att trycka på i offensiven och kunde efter 7.17 utöka ledningen till 3-1. Efter en kontring vände Kevin Haglund upp och hittade Anton Nilsson som fyllde på och placerade in bollen i mål. När hemmalaget efter målet drabbades av ännu en utvisning så visade Filip Langer och Tobias Lindström prov på sin fina teknik och dödade mycket tid. Klockan tickade på snabbt och de stora chanserna uteblev och efter 40 spelade minuter stod det 3-1 på resultattavlan.

I sista perioden sänktes tempot till en början och Kalmarsund var nöjda med att kontrollera bollinnehavet samtidigt som Helsingborg inte bjöd på något. Det krävdes ett långt byte med konstant tryck innan periodens första mål gjordes av hemmalaget. Kevin Björkström tog sig förbi på kanten och droppade in bollen till Filip Langer som distinkt satte 4-1 målet efter 7.26. Kalmarsund fortsatte att spela avslappnat och Helsingborg valde att tidigt ta ut målvakten för att kunna skapa ett tryck. Men med tom bur höll Kevin Haglund emot sin back på mittplan och kunde spela fram Jesper Lindström som enkelt rullade in 5-1 innan Helsingborgsmålvakten hann tillbaka.

Målet kom efter 16.20, men Helsingborg fortsatte att spela med tom bur återstående tiden av matchen. Det skulle ge utdelning när Max Wahlgren gjorde 5-2 med två minuter kvar. Även 5-3 skulle komma när Linus Nordgren gav matchen liv när 55 sekunder återstod. Närmare än så kom dock inte bortalaget och ett lättat Kalmarsund kunde fira 5-3 segern framför välfyllda läktare.