Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Kalmarsund
KAL

Fördel Växjö efter första mötet i Svenska Cupen

11 september 2021 17:04
herr

FBC Kalmarsund förlorade det första mötet mot Växjö IBK i Svenska Cupens tredje omgång med 7-3. Returen spelas på tisdag klockan 19.30 i KIFAB Arena.


Växjö IBK - FBC Kalmarsund

7-3 (1-1, 2-1, 4-1)

Målskyttar Kalmarsund: Anton Nilsson, Jesper Lindström, Kevin Björkström

I Hovmantorps Allhallen bjöds publiken på en svängig första period med mycket fysiskt spel. Båda lagen skapade en del slumpartade målchanser i inledningen men inget som var tillräckligt för ett ledningsmål. Växjö skulle ta ledningen efter 12.50 av perioden genom Marcus Ekengren. Kalmarsund hade flertalet möjligheter att kvittera, bland annat Anton Nilsson med ett skott i ribban. Till slut skulle samma Nilsson hitta nätet på pass från Kim Nilsson och ställningen efter den första perioden var 1-1.

I den första perioden valde domarna att släppa mycket men i den andra så valde de att börja blåsa mer när känslorna blev allt hetare. Det resulterade i en utvisning för Filip Langer efter sex minuter men istället för att ta vara på den så drog Växjö själva på sig en utvisning ganska tätt inpå. Kalmarsund fick då chansen att spela dryga 30 sekunder i numerärt överläge, och även fast det inte kom något mål där så pricksköt Jesper Lindström in ledningsmålet sekunder efter att Växjö hann bli fullt manskap.

Efter målet för bortalaget så tog Växjö över allt mer och skapade ett tryck mot Kalle Bending i Kalmarsunds mål. Bending stod bland annat för en frilägesräddning men kvitteringen skulle komma genom Manuel Maurer. Den positiva perioden för hemmalaget fortsatte och Växjös Ekengren kunde i slutet av den andra perioden göra 3-2, som stod sig perioden ut.

I tredje perioden fortsatte de starka känslorna och efter att ha inlett i numerärt överläge fick Kalmarsund direkt efteråt spela i numerärt underläge när Kevin Haglund fick en utvisning för hårt spel. Efter att ha hållit tätt genom utvisningen så kunde Kevin Björkström kvittera till 3-3 efter 7.50 av slutperioden, på pass från Kim Nilsson. Men Växjö skulle svara upp med både 4-3 och 5-3. Det sista av dessa två mål upprörde många hos Kalmarsund, och man drabbas till slut av ytterligare en utvisning för protest mot domslut. Växjö kunde då utöka till 6-3 och Kalmarsund tog direkt efteråt time-out med tre och en halv minut kvar av matchen.

Trots spel i både sex mot fem och sex mot fyra lyckades inte Kalmarsund att reducera. Istället kunde Växjö fastställa slutresultatet till 7-3 efter ett mål i tom bur. Resultatet innebär att Växjö leder med 1-0 med matcher inför returen på tisdag i KIFAB Arena. Skulle Kalmarsund vinna den matchen väntar förlängning, men vid oavgjort eller vinst för Växjö så har de säkrat avancemanget till nästa omgång av Svenska Cupen.

Klicka här för att boka dina biljetter