Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Kalmarsund
KAL

Andra raka förlusten i semifinalserien

8 april 2021 20:30
herr

IBF Falun vann med 5-0 på hemmaplan mot FBC Kalmarsund och har nu tagit ett rejält grepp om semifinalserien med 2-0 i matcher.


IBF Falun - FBC Kalmarsund

5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Skott: 22-24 (6-3, 8-6, 8-15)

Det var dags för den andra semifinalen, denna gång med Falun som hemmalag i Guide Arena. Det var också Falun som började den första perioden bäst och tidigt ville sätta tonen på matchen, bland annat med en högre press än i det första matchen. Men efter ett par intensiva minuter sänktes tempot och vi fick se en rätt fysisk första period med mycket dueller lagen emellan. Matchens första mål skulle Emil Ruud göra för hemmalaget när han placerade in 1-0 i bortre efter dryga 12 minuter spelade. Kalmarsunds bästa chans skulle komma i slutet av perioden när Jesper Lindström hittar sin radarpartner Kevin Haglund som prickar stolpen, men det var också det närmsta ett andra mål den första perioden bjöd på.

Även andra perioden innehöll fysiskt spel och känslorna hettade till allt mer. Falun skulle utöka sin ledning efter fem minuter när man stoppar Kalmarsunds kontringsförsök och själva kan ställa om vilket ger Rasmus Enström ett öppet mål. Bortalaget jobbade sig successivt in i matchen men hade svårt att skapa något annat än halvchanser. Trots det fysiska spelet dröjde det till mitten av matchen innan den första utvisningen dömdes, som drabbade Kalmarsund. Detta utnyttjade Falun och utökade till 3-0 efter 11.16 av den andra perioden. Chansen till reducering skulle komma när Kalmarsund blev tilldömt ett straffslag, men Johan Rehn står för en fin räddning på Kevin Haglunds försök. I slutet av perioden får även Falun en utvisning men inte heller här lyckas bortalaget spräcka sin målnolla, och 3-0 resultatet står sig inför den sista perioden.

Kalmarsund valde att göra lite förändringar vilket höjde tempot i matchen och i vissa byten genererade ett tryck mot hemmalagets mål. Men man hade fortfarande svårt att komma åt Falun i vissa spelmoment. Efter ett fint uppspel kan även Falun återigen utöka ledningen, denna gång till 4-0 genom Johan Samuelsson. Med ett desperat behov av mål tvingas Kalmarsund att öppna upp sig och Falun fortsätter att kontra effektivt vilket resulterar i att Malte Lundmark kan göra 5-0 efter 11.49. Under de sista åtta minuterna spelar Kalmarsund till och från med uttagen målvakt, och man får även chansen att spela 6 mot 4 under två minuter. Men det blir inga mål denna kväll för bortalaget och slutresultatet skrivs till 5-0. 2-0 underläge i matcher och nu väntar en otroligt viktig tredje semifinal för Kalmarsunds del, på lördag hemma i KIFAB Arena.