LIBK

FBC Kalmarsund klara för semifinal

27 mars 2021 18:54
herr

Kvartsfinal 5 slutade 5-1 till Kalmarsund som nu är klara för semifinal. Det sammanlagda resultatet i kvartsfinalserien blev därmed 4-1 i matcher för Kalmarsund mot Linköping.

FBC Kalmarsund - Linköping IBK

5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

Skott: 23-25 (13-7, 4-12, 6-6)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund, Simon Nilsson, Kim Nilsson, Marcus Johansson, Filip Stjernberg

Kalmarsund startade inte matchen på samma övertygande sätt som man tidigare gjort hemma i KIFAB Arena under slutspelet. Men efter några trevande minuter arbetade man sig in i matchen allt mer. Filip Stjernberg vikarierade för andra matchen i rad i förstakedjan med Tim Nyanders frånvarande, och när han arbetade in bollen framför mål efter 5.35 gjorde slutspelets skyttekung Marcus Johansson inga misstag och tryckte in 1-0. Direkt inpå målet skaffar sig Linköping ett friläge men Kalle Bending är följsam i målet och kan styra undan skottet. Kalmarsund börjar bita sig fast ännu mer på Linköpings planhalva och det resulterar i ett powerplay. I denna spelform har Kalmarsund varit lyckosamma de senaste matcherna och när Marcus Johansson hittar in till Kevin Haglund kan man fira redan innan bollen har lämnat klubban. 2-0 skulle bara stå sig i knappa minuten innan Linköping spräckte sin målnolla genom en frislagsvariant. Första perioden slutade 2-1, och i slutminuterna märktes det att lagen börjar tröttna på både varandra och domarna.

Kalmarsund börjar den andra perioden i numerärt underläge men städar bort utvisningen på ett effektivt sätt. Filip Stjernberg fortsätter sedan att ta vara på sin lite nya roll och fixar en straff. Något som har varit lite av Kalmarsunds akilleshäl den senaste tiden, men denna gång är Kim Nilsson väldigt tålmodig och kan lägga in 3-1 under målvakten som redan hunnit spela ut sina kort. Perioden kontrolleras efter målet av hemmalaget som håller i bollen och väntar på att Linköping ska öppna upp sig. Linköping har inget emot det och försöker utnyttja de kontringar som erbjuds, men Kalle Bending i hemmamålet gör en ytterst stabil period. Filip Stjernberg fortsätter på den inslagna vägen och får med dryga två minuter kvar av perioden själv göra ett mål som innebär 4-1 efter 40 spelade minuter.

Matchbilden i slutakten liknar den andra perioden, och Linköping lyckas till en början inte skapa något tryck alls trots att man har kniven mot strupen. Ibland lyckas de hitta upp med ett snabbt anfall men då stor antingen målramen eller Bending i vägen. Med 15.23 på klockan tar Linköping tillslut time-out i ett sista försök att vända på underläget. I spel 6 mot 5 trycker bortalaget på men med en semifinalsbiljett nära till hands lyckas Kalmarsund täcka de skotten som Linköping avlossar. I tom bur lyfter Simon Nilsson in slutresultatet 5-1 och FBC Kalmarsund är klara för semifinal.

Kvartsfinalserien slutar alltså 4-1 i matcher till Kalmarsund som i sin helhet gör en fin serie. Under dessa fem matcher fick vi se många fina prestationer, bland annat gör Bending många stabila insatser och höjer sig en nivå extra när det behövs som mest. Samtidigt har Marcus Johansson 15 poäng framåt på fem matcher och leder med det just nu slutspelets poängliga, tvåa i den är Kevin Haglund med 13 poäng. Nu väntar några dagars väntan inför semifinalen, där motståndet ännu är ovisst.