MUL

Vinst och revansch mot Mullsjö AIS

26 februari 2020 09:39
Herr

Senast lagen möttes vann Mullsjö med hela 13-2. Igår fick FBC revansch efter att slutresultatet skrevs till 6-5 efter att Filip Stjernberg stått för tre av målen.

Som i många matcher tidigare är det Kalmarsunds man-man formation med Bröderna Lindström, Hedstål, Wadell och Haglund som skapar de bästa chanserna inledningsvis i matchen. De skapar två farliga målchanser på sina två första byten och lyckas störa Mullsjös anfallsspel, precis som man gjort så framgångsrikt de senaste matcherna. Det är också den femman som gör matchens första mål när Jesper Lindström serverar en fristående Kevin Haglund på den bortre stolpen till 1-0. Det ska dessutom inte dröja länge innan resultattavlan visar 2-0. Slarv från en Mullsjöback ger Adam Nilsson bollen som enkelt lämnar över den till Filip Stjernberg och bollen sitter i nättaket.

Efter en lite avvaktande inledning är det nu Kalmarsund för hela slanten. I den nionde minuten stänker Marcus ”Guldet” Johansson i bollen till 3-0. Hans 34:e mål för säsongen vilket gör denna säsongen till hans bästa hittills. Passen kom från Tim Nyander. Det ser ut som att FBC ska fortsätta på den inslagna vägen. Tyvärr så leder slarv på egen planhalva till att en spelare i Mullsjö får bollen till skänks och prickskjuter in reduceringen, 3-1. Tid 10:25. Bara minuten senare anfaller FBC längs kanten och ska i det läget ha frislag. Dommaren väljer dock att fria vilket leder till en kontring för bortalaget som, i det här läget av matchen, oförtjänt reducerar till 3-2. Hemmalaget fortsätter att spela bra. Långa anfall med bollen djupt nere i motståndarnas zon skapar tryck på bortalaget. Tyvärr är det återigen slarv från FBC som ska leda till nästa mål i matchen när Mullsjös trotjänare enkelt placerar in bollen i en kontring när han fått en pass från en FBC-spelare. 3-3, 15:13 in i matchen. Ett resultat som står sig perioden ut. Kalmarsund är det bättre laget i den första perioden. Man lyckas skapa tryck på Mullsjö och tvingar dem att jobba hårt i försvarsspelet. Tyvärr så ger man bort bollen i fel lägen och Mullsjö är då skoningslösa när läge ges.

Andra perioden inleds på samma sätt som den första. ”Man-man femman” som vi numera kallar den gör det första målet i på ett identiskt sätt som i första perioden. Jesper Lindström till Kevin Haglund, 4-3 efter bara en minuts spel. Fortsatt övertag från FBC när den andra perioden fortskrider.

I den fjärde minuten slår Albin Hedstål en pass genom bortalagets försvar till Filip Stjernberg som rakar in 5-3 i matchen. Tempot i matchen höjs när Mullsjö beslutar sig för att ge sig in i matchen på allvar. Bortalaget börjar nu att ha lite mer boll än tidigare i matchen och hittar tillslut även nät när man 9:08 in i perioden reducerar till 5-4. Kalmarsund reser sig snabbt när Mullsjö tappar bollen i offensiv zon. Adam Nilsson snappar upp bollen och serverar Filip Stjärnberg som rundar målvakten och rullar in sitt tredje mål i matchen till en ny tvåmålsledningen, 6-4 efter halva andra perioden.

Den resterande delen av perioden är det Kalmarsund som dominerar. Mullsjö sticker upp på kontringar med sina snabba forwards men även där gör FBC ett bra jobb i att bromsa och stoppa dessa. Inga ytterligare mål i perioden och ställningen är 6-4 inför den sista och avgörande perioden.

Det märks att Mullsjö inte är speciellt nöjda med sin match hittills. Bortalaget kliver ut starkare i början på den tredje perioden och äger bollen till stora delar. Nu är det Kalmarsund som ligger lite lägre för att istället såra Mullsjö på spelvändningar. Man lyckas också med detta två gånger om via Kim och Adam Nilsson. Det resulterar dock inte i några mål när bortalagets målvakt gör två ruskiga räddningar.

Istället är det Mullsjö som gör matchens nästa mål när trotjänaren Kim Ganevik gör sitt andra mål i matchen, 04:27 in i sista perioden. Det följer en period av matchen där båda lagen känner vad som står på spel.

Man väljer hellre den säkra passningen före den svåra, och det blir inte några riktigt farliga lägen för något av lagen. I minut 13 av den sista perioden uppstår en situation där en spelare från båda lagen får två minuters utvisning efter lite gurgel framför mål. Många i arenan gjorde sina röster hörda och yrkade på straffslag för FBC, något som kunde avgjort matchen. Domarparet höll dock inte med om detta.

Under de sista fem minuterna i matchen höjer Mullsjö tempot lite extra och går högre upp i banan i strävan efter en kvittering. Bortalaget tar time-out med tre minuter kvar och plockar målvakt för en ytterligare forcering. Och nog är det en forcering som kommer. FBC ligger i skyttegraven och täcker ner alla skott från ett vilt avlossande bortalag. Man rider ut stormen och inkasserar tre högst rättvisa och mycket viktiga poäng såhär i slutskedet på grundserien.

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 7 mars mot Storvreta IBK. Boka dina biljetter här.