Vinstsviten bruten efter förlust mot Höllvikens IBF i förlängning

18 januari 2020 20:10
Herr

Under lördagskvällen var det dags för Kalmarsund att möta Höllvikens IBF på hemmaplan. Efter sex raka vinster gick man givetvis för sjunde raka. Tyvärr nådde man inte hela vägen fram denna gången.

FBC Kalmarsund går precis som i de senaste matcherna upp högt upp i banan för att pressa Höllvikens backar. Man skapar tack vare detta några farliga lägen direkt i matchen. Det är dock bortalaget Höllviken som ska göra det första målet när bollen slumpartat dyker upp hos en spelare i bortalaget som snyggt trycker upp den i Kalle Bendings vänstra kryss. Hemmalaget fortsätter att spela sitt spel och skapa farliga målchanser. Trots detta lyckas Höllvikens Jacob Gullberg göra sitt andra mål i matchen när Höllviken sticker upp i en av sina farliga kontringar och det står 0-2 efter 7 minuter. Bara några minuter senare får Höllvikens 1:a femma tryck på FBC och efter en passning mot den bortre stolpen rakar Höllviken in 0-3. Läget känns prekärt men Hemmalaget reser sig och i den elfte minuten får Tim Nyander bollen på kanten och hittar en lucka lågt i målvaktens första hörn till 1-3 i matchen. Hoppet återställt i KIFAB Arena och nu är Kalmarsund med i matchen igen.

I den 14:e minuten trycker FBC ner Höllviken och när Simon Nilssons skott går i täck, dyker den upp på Marcus Johanssons backhand som skickar in den till 2-3. Resterande del av perioden tillhör Kalmarsund, flera riktigt bra chanser skapas och det luktar kvittering ända ut på Öland. Så blir inte fallet då Johannes Wilhelmsson snappar upp en passning och trycker in 2-4 med fyra sekunder kvar av den första perioden. Detta blir såklart slutresultatet för period ett. Kalmarsund höjer sig i slutet mot perioden och skapar många farliga målchanser som Höllviken ofta täcker ner i sista sekund. Man står för bra och långa anfall där man får trycka ner bortalaget lågt. Man har dock svårt att stoppa Höllvikens kontringar och det är där man straffas i den första perioden.

Andra perioden startar och Kalmarsund tar kontroll över spelet och bollinnehavet direkt. Men som vi vet från förra perioden kan Höllviken vaska fram målchanser ur ingenting. Det är också något man gör när ett skott styrs in via en klubba till 2-5, tid 2:28. Efter det målet kan vi även uppmärksamma att Oliver Samuelsson får speltid. Alltid kul med unga killar som får speltid i representationslaget. Även om FBC har mer bollinnehav och skapar mer chanser så gör man det ibland lite svårt för sig med en aning komplicerade lösningar på vissa problem. 7:13 utökar Höllviken ledningen till 2-6 efter att FBC försvaret inte fått bort bollen framför mål och bollen kan rakas in av en spelare i bortalaget. Läget ser då mörkt ut, men man vet att Marcus ”Guldet” Johansson alltid glimmar när han får bollen på vänsterkanten. Vilket han får 10:40 in i perioden och reducerar till 3-6.

Bara sekunder senare gör Kim Nilsson 4-6 i matchen. Känslan är att man får betalt för det spelmässiga övertag man haft matchen igenom. Hemmalaget har vittring och går nu upp ännu högre i banan med en fullplanspress och man-man spel. Man skapar några lägen och är laget som fortsättningsvis dominerar matchbilden. Med 20 sekunder kvar av mittenperioden drar bortalaget på sig en utvisning och FBC får spela powerplay resterande del av perioden utan resultat. En liknande period som den förgående. Kalmarsund för spelet och skapar flest, samt bäst målchanser. Höllviken spelar sitt spel och lyckas straffa FBC när tillfälle ges. Nu väntar en sistaperiod som ska avgöra om Kalmarsunds segersvit kommer hålla i sig eller brytas.

Kalmarsund inleder som sagt med powerplay i den sista perioden. Bra tryck skapas mot bortalagets kasse innan bollen hamnar hos Kim Nilsson som serverar Kevin Haglund och 5-6 är ett faktum. Exakt den start FBC behövde för att inte frustration ska börja infinna sig. Man fortsätter efter reduceringen att skapa tryck i nästkommande byten. Men efter slarv på mittplan får Höllviken ett friläge och Höllviken går återigen ifrån resultatmässigt. 5–7 på tavlan när klockan står på 4:16. Kalmarsund fortsätter i samma stil som tidigare i matchen. Mycket boll och många bra målchanser efter att man gjort lite rockader och gått ner på folk. Det dröjer ända till 13:16 innan nästa händelse inträffar. Marcus Johansson får bollen på mittplan, hittar Kim Nilsson med en diagonalpassning som stänker upp den i krysset till 6–7. Sedan är det exakt två minuter kvar på klockan när Kim Nilsson bryter bollen bakom motståndarnas mål, kliver in och sätter bollen i det bortre hörnet. För första gången i matchen är det kvitterat. Bara några sekunder senare får Kalmarsund spela powerplay och ett ypperligt läge öppnar upp sig för att avgöra matchen. Självklart kliver han fram än en gång, Kim Nilsson och skickar upp Kalmarsund i ledning för första gången i matchen. 8-7 med 40 sekunder kvar att spela. Höllviken plockar dock målvakt och lyckas bara sekunderna senare kvittera till 8-8 i matchen. Resultatet står sig efter full tid och förlängning väntar.

Det behövs nog inte sägas att det är Kalmarsund som har spelövertaget även nu i förlängningen? Man skapar lägen och en övertidsvinst hänger i luften. Men det finns dock en spelare i bortalaget vid namn Johannes Wilhelmsson som har gjort poäng i varje match snart två säsonger i rad. Han tar emot bollen på högerkanten, uppvaktad av en FBC-spelare placerar han in bollen lågt i bortre hörnet och skåningarna åker ifrån Kalmar med extrapoängen.

Kalmarsund är värda fler än en poäng idag och det är tråkigt att en matchsvit på sex raka vinster når sitt slut. Men man ställer till det när man sätter sig själva i ett tremålsunderläge i den första perioden. Nu väntar en hel träningsvecka innan man åker till Gotland för att möta Visby i en kamp om nya tre poäng.