PIX

Segertåget fortsätter - vinst med 8-6 mot Pixbo

11 januari 2020 19:58
Herr

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i KIFAB Arena denna lördagseftermiddag: hemmalaget med fem raka vinster och bortalaget med sina respektive sex. Det var ändå Kalmarsund som skulle gå ifrån fajten med tre poäng.

Matchen rivstartar direkt när Tobias Lindström lägger en långboll över hela Pixbo-försvaret till en fristående Kevin Haglund som på volley slår in bollen i krysset till 1-0. Kalmarsund kliver under matchens första minuter upp och pressar Pixbo med en frenesi som vi inte sett många gånger innan under säsongen och som får hela nybyggda KIFAB-arena att gunga i den purfärska grunden. Pixbo svarar upp bra och efter 5.53 får en Pixbospelare tag i bollen på Kalmarsunds planhalva efter lite slarv och med en passning menad för en lagkamrat, styrs bollen på en Kalmarsundsklubba in i mål till 1-1.

Hemmalaget har till en början lite svårt att stoppa Pixbos kontringar, som är deras farligaste vapen. 10.35 in i perioden snappar återigen en spelare i bortalaget upp en boll på Kalmarsunds planhalva och lyckas denna gången hitta bortre krysset på Kalle Bending i FBC-målet. Kalmarsund tar sig tillbaka in i matchen genom att gång på gång gå upp och pressa Pixbos backar vid minsta osäkerhet.

I minut 15 får man betalt när första periodens mest framstående spelare Kevin Haglund gräver fram bollen och hittar Jesper Lindström framför bortalagets mål till 2-2 i matchen. Det märks på matchens intensitet att inget av lagen är speciellt sugna att få sin vinstsvit bruten då denna förstaperiod måste vara en av de bättre i SSL under den gångna säsongen ur den neutrala åskådarens ögon.

Andra perioden startar inte med riktigt samma tempo som första, men vissa saker består ändå. Tobbe Lindström passar återigen Kevin Haglund som semi-fri hittar en lucka under målvaktens arm till 3-2. Båda lagen turas om att byta chanser fram till 9.40 då Kalle Bending gör en bra räddning men bollen stannar kvar i målområdet och en pixbospelare rakar in kvitteringen. Det dröjer dock inte länge innan FBC återigen går ifrån med ett mål. Jesper Lindström driver upp bollen längs vänsterkanten och hittar en helt fristående William Almlöf med "klubban i isen" på den bortre stolpen. Lagen byter inte längre chanser med varandra, nu byter man mål. Pixbo lyckas kvittera anfallet efter till 4-4 och i anfallet efter det får hemmalaget ett frislag framför motståndarnas mål och Tim Nyander rakar in bollen till en ny uddamålsledning, 5-4. På bara två och en halv minut har fyra mål gjorts. Matchen lugnar ner sig, men bara för någon minut.

14.19 hittar Kim Nilsson bortre nätmaskorna efter en pass av Marcus Johansson och Kalmarsund går för första gången i matchen upp i en tvåmålsledning. Pixbo lyckas efter detta ta lite mer kontroll över matchen och efter ett pixbofriläge som resulterar i straffslag för bortalaget, förändras ställningen till 6-5 som står sig perioden ut. En andraperiod där Kalmarsund inleder bäst och går ifrån resultatmässigt, innan Pixbo i slutet av perioden tar över och tar igen. Det bjuds inte riktigt på samma galna tempo som i den första perioden men fortfarande en otroligt bra match, både tempo och kvalitetsmässigt.

Tredjeperioden och det märks att hemmalaget leder. Pixbo går ut och tar kontroll över spelet direkt och det tar några byten innan FBC lyckas få tag i bollen och lugna ner spelet. Spelet jämnar ut sig. Även om Pixbo har mer boll så är det Kalmarsund som skapar vassast målchanser. Ofta på det sätt vi tidigare nämnt, när man går upp och pressar backarna i motståndarlaget eller på kontringar. Första scenförändringen kommer egentligen när FBC får spela powerplay i minut 13 och det dröjer någon minut innan vi får se det vi så ofta ser när Kalmarsund spelar med en man mer - men denna gång ombytta roller. Marcus Johansson hittar Kim Nilsson för andra gången i matchen och 7-5 är ett faktum.

Pixbo tar grepp om matchen under de nästkommande minuterna men 16.52 hittar matchens spelare Kevin Haglund sitt tredje mål för matchen - alla tre assisterad av Tobias Lindström - och FBC leder nu med 8-5. Pixbo plockar målvakten och 19.13 får man för andra gången i matchen ett straffslag som återigen resulterar i ett mål och ställningen är nu 8-6 med knappa minuten kvar att spela. Bara sekunderna efteråt får Kalmarsund en straff som dock inte resulterar i något. Ställningen står sig, Kalmarsund vinner med 8-6 och förlänger sin vinstsvit till sex raka matcher.

Såhär sammanfattar assisterande tränaren Jimmie Nilsson matchen: "En otroligt rolig och fartfylld match som svänger på rätt så bra. Vi kliver upp starkt från början och får en bra start vilket jag tror chockar Pixbo. Detta mynnar ut i många grejer, som att vi får med hela hallen i en stor explosion som till slut mynnar ut i tre pinnar. En fantastisk prestation av grabbarna. Nu har vi sex raka vinster och går för sjunde nästa lördag hemma mot Höllviken."