FAL

Förlust mot Falun efter bra insats

23 november 2019 19:58
Herr

Herrlaget förlorade på hemmaplan med 4-6, efter en bara insats mot serietvåan Falun under lördagskvällen.

Kalmarsund inledde de första åtta minuterna av matchen på ett bra sätt med mycket boll, bra försvarsspel och är det laget med bäst målchanser. 08:54 in i matchen är det dock Falun som gör det första målet efter ett mycket bra och långt anfall. FBC fortsätter efter baklängesmålet att vara det spelförande laget, medans Falun använder sig av sina sylvassa kontringar som anfallsvapen. Några minuter efter det första målet är det dags för Falun att gå upp till 0-2 när Omar Aldeeb gör sitt andra mål för kvällen. 15:38 in i matchen får hemmapubliken i Kalmar sportcenter äntligen jubla när Jesper Lindström hittar Kevin Haglund på bortre stolpen som skickar in 1-2 i matchen. Ett resultat som står sig perioden ut. Kalmarsund är laget med något mer boll i den första perioden, samtidigt som Falun förlitar sig mer på sina kontringar. Det hade definitivt kunnat bli några fler mål för båda lagen efter 20 spelade minuter, men ställningen är likväl 1-2.

När den andra perioden börjar märker man att Falun inte kommer tillåta Kalmarsund ha lika mycket boll som i den första perioden, då man går ut och tar tag i spelet direkt från tekning. Efter fyra minuters spel får FBC spela powerplay, men trots detta är det Falun som får den första riktigt bra målchansen då man får en straff efter ett friläge. Kalle Bending i målet avstyr detta och efter bara några sekunder till får Marcus Johansson bomba in kvitteringen till 2-2 i matchen efter 5:32. Utvisningen var något som verkligen satte fart på tillställningen och matchen höjdes både en och två nivåer spelmässigt men också känslomässigt bland lagen och på läktaren. Chanser byts mellan lagen de nästkommande minuterna är riktigt trevliga för publiken att bevittna. 13:36 är det återigen en kontring som gör att Falun går upp till 2-3 i matchen, efter att Faluns forward snappat upp bollen och hittat en kollega på andra sidan planen som snyggt lägger in den med en backhand. Kalmarsund försöker ta tag i matchen igen men Falun gör det bra och hemmalaget begår en del misstag tack vare onödiga bolltapp och felbeslut. Ställningen är oförändrad, 2-3 när lagen går in och vilar inför den sista perioden.

I den tredje perioden får Adam Nilsson som varit sjuk en period kliva in i handlingarna och bara efter 1:21 får han en pass av brorsan Kim som han lägger upp i nättaket till 3-3. Tyvärr går det inte många sekunder innan Falun återigen tar ledningen och går upp till 3-4. Nu är det high-chaparral i Kalmar sportcenter där lagen turas om att avlossa sina revolvrar mot varandra i hopp om en fullträff. 4:32 får Falun just en sån fullträff när en passning skär igenom FBC-försvaret och en fristående spelare prickskjuter in bollen i mål till 3-5. Efter fem minuters spel får FBC chans att komma tillbaka in i matchen i numerärt överläge. Något som får motsatt effekt när bortalaget lyckas göra sitt sjätte mål för kvällen. De nästkommande minuterna spelar Kalmarsund väldigt bra och borde ha tryckt in minst en boll i Faluns nät. Tyvärr blir det inget av det momentum som skapats och FBC drar istället på sig en utvisning, tid 11:49. Det boxplay man utsattes för reds ut och några minuter senare får Kalmarsund återigen en biljett in i matchen när man själva får spela med en man mer. Biljetten tas och klipps av konduktören när Kim Nilsson slår en flippmacka till Marcus Johansson som på volley skriver resultatet 4-6 på resultattavlan, tid 14:43. När Kalmarsund nu går upp och pressar Falun efter målet får man en istället emot sig en utvisning på fem minuter, vilket gör de resterande fyra minuterna av matchen betydligt svårare. Nu ska man inte bara göra två mål för en kvittering, utan också spela resterande del av matchen med en man mindre. Målvakt plockas för att ge det ett ärligt försök i 5-5 spel. Trots många skott och hög press lyckas inte FBC göra något ytterligare mål och ställningen 4-6 står sig när slutsignalen går.

En bra genomförd match för Kalmarsunds del där spelet, både offensivt och defensivt, ser bättre ut än på många matcher. Tyvärr avgör kvalitén i de avgörande lägena till gästernas fördel. Vi skickar även lyckönskningar till Kevin Björkström som tyvärr fick kliva av efter halva matchen efter en boll träffat honom på ögat. Nu väntar en bortamatch mot Helsingborg på onsdag. Kan laget komma upp i samma nivå som idag ser det onekligen positivt ut.