En poäng borta mot serieledarna Falun

11 februari 2020 23:34
herr

Efter lördagens trepoängare hemma mot Warberg åkte herrlaget på tisdagen till dalarna och Falun för att ställas mot serieledande IBF Falun på bortaplan - och efter en stark insats blev Kalmarsund första lag denna säsong att ta poäng i Jalas Arena.

Hemmalaget fick en bra start på matchen när de tog ledningen efter mindre än minuten spelad genom Omar Aldeeb. Kalmarsund kunde kvittera genom Albin Hedstål, som gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Falun återtog ledningen precis i slutet av första perioden och gick därmed till periodpaus i ledning.

Det blev en tung mittperiod för Kalmarsund när man släppte in både 3-1 och 4-1 innan Kim Nilsson kunde göra mål på ett straffslag och göra sin 50:e poäng för säsongen - det är sjätte gången i sin karriär han når den noteringen under en SSL-grundserie.

Intensiteten i matchen höjdes märkbart i den tredje perioden, där inte mindre än fem stycken tvåminutersutvisningar delades ut - tre av dessa på FBC-spelare. Totalt delades 18 utvisingsminuter ut i denna match, som innehöll flertalet heta situationer och dueller.

Sundet inledde tredje perioden starkt när Marcus Johansson skickade in 3-4 i numerärt överläge. Hans fina säsong fortsätter - han har nu gjort 33 mål denna säsong, vilket är tangerat personbästa för flest mål en säsong, lika många som han gjorde i Linköping säsongen 2013/14.

Kvitteringen kom sedan efter att Simon Nilsson tryckt in en retur på ett skott från Björkström. Kalmarsund hade flera lägen att ta ledningen, inte minst när Johan Wittberg fick ett friläge och tvingade hemmamålvakten Lilja till en riktigt fin räddning. Istället blev det Omar Aldeeb som sköt extrapoängen till Falun när han skickade in en spektakulär halvvolley till 5-4.

Detta var första gången Kalmarsund tog poäng av Falun och första gången denna säsong som Falun tappade poäng på hemmaplan - fakta som gör att det går att det går att vara nöjd med kvällens insats trots att det blev övertidsförlust.

Nästa match är på lördag hemma mot IBK Dalen - boka dina biljetter här!