Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Matilda Abramsson förlänger med FBC Kalmarsund

28 april 2021 17:00
dam

FBC Kalmarsund och backen Matilda Abramsson är överens om ett nytt avtal som sträcker sig över de kommande fyra säsongerna. Hon har FBC Kalmarsund som moderklubb och gjorde debut i A-laget under säsongen 2016/17.


"Med de proffsiga förutsättningar vi får av klubben med KIFAB Arena och träningsmöjligheterna på Malkars har vi otroligt bra förutsättningar för att utvecklas som innebandyspelare. Jag trivs väldigt bra i Kalmar och jag är uppvuxen på Öland, så jag har min familj och mina vänner här. Jag har hela tiden velat förlänga kontraktet", säger Matilda Abramsson

Hon hade en fin start på säsongen och hann göra tre mål på de fem matcher som hann spelas innan säsongen avslutades.

"Hur förra säsongen blev var självklart väldigt tungt, och det var rätt svårt med motivationen emellanåt. Vi var tvungna att träna på egen hand under lång tid, där vi inte visste om säsongen skulle återupptas eller inte. Det var extra tråkigt att säsongen blev inställd, eftersom att jag tror att vi hade haft en bra chans att gå upp till SSL om vi hade fått spela säsongen som tänkt", säger hon om förra säsongen.

"Det givna målet är att vi ska gå upp till SSL, och jag vill vara en bidragande spelare till det. Jag tror att vi har goda möjligheter att lyckas med det i framtiden. I laget försöker jag bidra med mycket glädje och energi. Jag vill vara en bra lagkamrat som ser till att de andra trivs - det ska vara roligt när man kommer till hallen och ska träna eller spela match", säger Abramsson.

FBC Kalmarsunds nya sportchef Alexander Brinkmann är i full gång med truppbygget inför nästa säsong - och han är väldigt nöjd att Matilda Abramsson har skrivit på ett nytt kontrakt:

"Det är fantastiskt att Matilda går i täten för den långsiktiga plan vi nu sjösätter. Hon visar prov på förtroende och ledarskap i den resa som ska göras och de kommer krävas från såväl ledare som ledande spelare. Matilda bidrar till laget med sitt fysiska och fartfyllda spel i båda riktningar. Vi tror att Matilda tillsammans med laget kan utvecklas till att tillhöra toppskiktet i SSL de kommande säsongerna."

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.