Söndag
14 Jan 2 matcher
Fredag
19 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Söndag
18 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Gothia Innebandy Cup är över för den här gången

9 januari 2023 10:32
ungdom

FBC Kalmarsund Ungdom kom till turneringen med elva lag, 166 spelare och 28 ledare. Lagen spelade tillsammans 75 matcher och fick möta lag från Sverige, Norge, Tjeckien och Danmark. Vi har fått se många fina prestationer på planen under de senaste dagarna och minnen för livet har skapats.


Pojkar 11, Pojkar 13 och Flickor 13 hade med sig två lag vardera till turneringen. Båda lagen från Pojkar 13 radade upp segrar i gruppspelet och tog sig vidare till A-slutspel utan några större problem. I åttondelsfinal ställdes det ena laget mot Jönköping och det andra mot Pixbo Wallenstam. Båda matcherna slutade oavgjort efter ordinarie tid och det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Dessvärre slutade båda straffläggningarna i förlust. Men lagen kunde ändå stoltsera med att bli de enda lagen från Kalmarsund att lämna turneringen utan en enda förlust under ordinarie tid.

Flickor 13 hamnade i B-slutspel med båda sina lag där det ena laget tog sig hela vägen fram till semifinal där Bergs IK tillslut vann med 2-1. Det andra laget ställdes mot det norska laget Tunet IBK i kvartsfinal men förlorade med 6-4. Tunet vann senare finalen av B-slutspelet. Alva Olsson öste in mål och slutade på en delad andraplats i skytteligan med sina 11 mål.

Pojkar 11 hade även de med sig två lag till Gothia Cup. Båda lagen fick spela hela tio matcher vardera och fick möta svenska, tjeckiska, norska och danska lag. Lagen stöttade varandra med sång, flaggor och hejarop från läktarplats. I den yngsta åldersklassen räknades inget matchresultat.

I den nästa yngsta åldersklassen, Pojkar 12, tog sig laget vidare till A-slutspel efter att ha slutat tvåa i sin grupp. I sextondelsfinal blev Fabian Hallström stor matchhjälte när han med sina tre mål tog sitt lag vidare till åttondelsfinal. Där blev göteborgslaget IBF Backadalen numret för stora som vann med 3-1.

Pojkar 15 tog sig också vidare till åttondelsfinal, men i B-slutspelet. Laget var nära att slå Stenungsunds IBK men föll tillslut med uddamålet. Stenungsund tog sig senare vidare till finalen i B-slutspelet.

Flickor 15 tog sig också vidare till åttondelsfinal i B-slutspelet. Precis som Pojkar 15 fick laget möta tufft motstånd och förlorade mot ett duktigt Ersboda SK, som senare tog sig till final.

FBC Kalmarsund Ungdom hade med sig två lag i den äldsta åldersklassen, ett i Flickor 18 och ett i Pojkar 18. Gruppspelet resulterade i en del blandade resultat för Pojkar 18 som vann en match, men spelade oavgjort i två och förlorade en. Därmed fick laget spela B-slutspel och fick se sig besegrede av Höllviken i kvartsfinal.

För Flickor 18 gick det desto bättre. Efter att ha slutat tvåa i sin grupp kunde laget kvalificera sig för kvartsfinal i A-slutspelet där det norska laget Sveiva stod för motståndet. Efter en tuff start med underläge 3-0 vände laget matchen till 3-4, mycket tack vare Towa Nilsson som gjorde hattrick. I semifinalen väntade det tjeckiska laget FBC Liberec. Trots många bra målchanser för Kalmarsund vann tjeckerna med 3-0. Flickor 18 placerade sig på en tredjeplats i turneringen och fick lyfta bronspokalen i samband med finalen i Flickor 18. Stort grattis till medaljen och bra kämpat under turneringen!

FBC Kalmarsund vill rikta ett stort tack till alla partners i framtidsfemman som stöttar föreningens ungdomslag, Böda Sand, MESAB, Premier och Ölands Bank.

Ni hittar alla bilder från turneringen här.