Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Simon Nilsson och FBC Kalmarsund skriver nytt kontrakt

1 september 2020 08:55
herr

Simon Nilsson har Färjestadens IBK som moderklubb, och har totalt gjort 11 seniorsäsonger i Färjestadens IBK och FBC Kalmarsund. Under åren 2008-2012 tillhörde han Warberg IC och spelade i SSL - men har förutom en kort sejour i Växjö tillhört FBC Kalmarsund sedan dess. Nu har backen förlängt sitt avtal med två ytterligare säsonger.


- Varför har du valt att förlänga ditt kontrakt?

Eftersom förra säsongen slutade som den gjorde och vi inte fick spela något slutspel så kände jag att det inte var rätt att lägga klubban på hyllan. Tanken att få spela slutspel i ett kokande Kifab Arena kittlar fortfarande, men samtidigt är det ett svårt beslut att ta i och med att jag inte bara kan tänka på mig själv - jag har en sambo och 2 barn som det måste funka för. Till slut hittade vi en lösning som jag och vi tror ska fungera bra.

- Hur ser du på din egna roll i laget, som en av de äldre och en av de som är från närområdet?

Som äldre försöker jag bidra med rutin och den erfarenhet jag har samlat på mig genom åren. Att få spela i sin moderklubb i SSL gör att varje seger är underbar men varje torsk är hemsk.

- Vad krävs för att laget ska nå en bra tabellplacering och gå långt i ett slutspel?

Jag tycker att vi hittade rätt intressanta saker i slutet av förra säsongen, som vi ska ta med oss och bygga vidare på. Förra säsongen hade vi många nya ansikten i truppen och Brinkmann tog över ansvaret helt efter ett gäng matcher. Denna säsongen har vi bara fått in två nya spelare, varav enbart en utespelare. Så många grunder har vi med oss i ryggen och nu kan vi utveckla andra delar i vårt spel.

- Vad har du för mål/förväntningar på dig själv och laget nästa säsong?

Att vinna alla dueller mot Haglund på träningarna, som jag gjort i 2 säsonger nu - det vore tråkigt att bryta den trenden! Att vi som lag ska fortsätta den resa vi startade förra säsongen så vi kan vara med och bråka rejält där uppe.

Adam Kallenberg i FBC Kalmarsunds elitkommitté är nöjd att ha förlängt kontraktet med Simon Nilsson:

"Det sägs att seriefiguren Obelix fått sin styrka efter att ha ramlat ner i trolldryck när han var barn. Att Simon råkat ut för samma olycka är ställt bortom alla tvivel, han flyttar på motståndarna lika lättvindigt som sina bautastenar. Han har under Kalmarsunds två säsonger i SSL visat belackarna att han lyckas kombinera styrka och smartness på ett föredömligt sätt. Jag personligen håller honom väldigt högt, eftersom han representerar en utdöende spelartyp inom vår sport. Hans dragskott är lika mytomspunnet som Loch ness-odjuret och föreningen är oerhört glad att han valt att satsa vidare över den kommande säsongen."

Det nya avtalet mellan Simon Nilsson och FBC Kalmarsund sträcker sig över de kommande två säsongerna.